Популярні польські сайти та форуми, які будуть корисні іноземним студентам

10355
Facebook Twitter
Популярні польські сайти та форуми, які будуть корисні іноземним студентам

у цій статті ми представимо список найбільш популярних сайтів та форумів, які стануть у пригоді українським учням у процесі освоєння професії у Республіці Польща.

У сучасному світі, одним з дієвих способів полегшення студентам періоду адаптації під час першого року навчання в університетах Польщі є Інтернет-майданчики для спілкування, пошуку та уточнення необхідної інформації — сайти та форуми на різні теми. У соціальних мережах існує велика кількість, як російськомовних, так і польських гайдів/спільнот, де спілкуються мігранти з України та інших країн СНД. З цієї причини, нижче, ми представимо список найбільш популярних сайтів та форумів, які стануть у пригоді українським учням у процесі освоєння професії у Республіці Польща.

Перелік корисних сайтів/спільнот у Польщі

1. Jakdojade.pl. Сайт створено для зручного та швидкого переміщення містом. Зайшовши на нього та обравши місто, в якому перебуваєте, Вам необхідно буде вказати місце перебування та кінцеву точку призначення. Jakdojade.pl побудує та покаже ряд можливих маршрутів, як дістатися до бажаного місця з пересадками або без них. Також, система даного сайту здатна розрахувати час, варіанти маршрутів піших прогулянок вказаним містом. Крім іншого, на порталі Ви зможете ознайомитися з розкладом міського транспорту та вартістю квитків на нього.

2. Gumtree.pl. Він є одним з найбільших польських сайтів, де зібрана велика кількість оголошень на різну тематику. Тут у Вас є можливість купити або продати будь-які товари, знайти житло та дізнатися розцінки на всілякі послуги, подивитися цікаві вакансії. Також, конкурентом даного сайту є портал olx.pl, який є аналогом українського сервера під

такою ж назвою. Він за функціями та контентом мало чим відрізняється від нашого, тому для українських студентів проблем у використанні його не виникне.

3. Pkp.pl. Сайт містить повну інформацію про роботу системи залізниці. Цей портал надає такі послуги, як: онлайн-покупка та бронювання квитків, вибір перевізника та маршруту, докладний розклад поїздів.

4. Allegro.pl. Найбільший польський портал-аукціон. На сайті представлені різні пропозиції, пов'язані з купівлею або продажем абсолютно будь-яких товарів/речей. Перевагою порталу є легка система оплати онлайн через карту з доставленням товару кур'єром/поштою або, безпосередньо, готівкою, забравши товар особисто у продавця. Також, allegro.pl розрахований, як на приватних осіб, так і на кампанії.

5. Itaxi.pl. Популярний сервер у Польщі для замовлення таксі. Працює за принципом міжнародної програми Uber. Ви можете відстежувати своє таксі на карті сайту та самостійно вибирати марку/модель машини, тариф за кілометр, час очікування таксі. Крім того, після здійснення поїздки, у Вас є можливість оцінити рівень обслуговування та саму поїздку на сайті, а також додати в обране вподобаного водія.

6. Іmmigrant.today або rabota-polshe.com.ua — російськомовні форуми про життя, працевлаштування та досвід українців у Польщі. Тут Ви дізнаєтеся останні новини Польщі, відгуки про ту чи іншу роботу та зможете поставити питання, яке Вас цікавить.

Підбиваючи підсумки, ми можемо відзначити, що інформація, отримана на польських сайтах, допоможе спростити життя іноземним студентам у країні, а також зробить перебування у Польщі більш комфортним та різноманітним.

Також, з допомогою Інтернет-ресурсів, користувач може дізнатися не тільки важливу інформацію на необхідну тему, але й забронювати квиток на поїзд чи літак, подивитися розклад на сеанси у кінотеатрах, замовити їжу та знайти цікавий захід для проведення свого дозвілля. Для того, щоб зменшити час на пошук необхідного сайту/форуму, фахівці UP-STUDY рекомендують студентам підбирати прості та інформативні слова для запитів, тоді результати пошуку будуть релевантними.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини