Помилки у резюме, через які Ви не отримаєте роботу у Польщі

1520
Facebook Twitter
Помилки у резюме, через які Ви не отримаєте роботу у Польщі

Стаття буде цікава, як студентам польських університетів, так і дипломованим фахівцям, оскільки ми висвітлимо поширені помилки у CV, які можуть стати перешкодою у працевлаштуванні.

Хто написав ідеальне CV? Навіть у кращому резюме, підготовленому професіоналом, можуть бути елементи, які можна поліпшити. Але, щоб змінити зміст, слід усвідомлювати помилки. Недоліки у резюме можуть стати причиною відмови, а ефективний документ — це пропуск на стажування, підробіток або постійну роботу. Стаття буде цікава, як студентам польських університетів, так і дипломованим фахівцям, оскільки ми висвітлимо поширені помилки у CV, які можуть стати перешкодою у працевлаштуванні.

Помилки у резюме — поширені приклади

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували перелік поширених помилок, які можуть бути допущені під час складання документа. Розглянемо їх детальніше:

  • Немає мети зайнятості. Цю помилку роблять молоді люди, які виходять на ринок праці. Дійсно, що мета працевлаштування не є важливим елементом біографії, але коли вона відсутня, невідомо, на яку посаду претендує кандидат. Гірше, є додатки, яким не вистачає цієї інформації у супровідному листі та у темі повідомлення. Не варто вимагати від рекрутера вгадати, на якій посаді претендент хотів би працювати. Не думайте, що, оскільки Ви надали дані у заголовку електронного листа, повторення інформації є тратою простору на сторінці. Доречно вказати мету зайнятості у кожному документі заяви.
  • Зосередженість на собі та своїх потребах. Це недолік багатьох заяв та супровідних листів. Відзначаються тільки елементи, які говорять про те, що роботодавець може зробити для кандидата, та немає повідомлення про переваги, які компанія отримає, якщо вона дасть шанс заявнику. Тим часом, більшість роботодавців воліють наймати шукачів роботи, які думають у дусі співробітництва та досягнення цілей організації — сприяють збільшенню прибутку, підвищують моральний дух, думають, щоб отримати перевагу над конкурентами.

  • Зосередженість на сфері діяльності без результатів та досягнень. Результати та досягнення у роботі відрізняють хорошого претендента від сотень людей, що займають аналогічну посаду. Результати, реалізовані плани, впроваджені інновації — все це доводить прихильність, професіоналізм та може вплинути на рішення про зайнятість. Придушення цієї інформації є однією з основних помилок у резюме.
  • Застаріла або неактуальна інформація. Поширеною помилкою у резюме є розміщення застарілої інформації про досвід та закінчених школах. Буває, що заява особи з десятирічним стажем та вищою освітою містить дані про закінчення початкової школи. Слід підкреслити, що професійне CV — це не біографія. Нерелевантна інформація повинна бути опущена. Важливі деталі повинні бути ретельно зібрані та ефективно описані, тому що маркетинг сам по собі так само важливий, як і кваліфікація.

Підсумовуючи, варто підкреслити що потрібно приділити увагу точності дат. З точки зору фахівця з підбору персоналу, відсутність точних дат означає, що кандидат не може бути оцінений. Також потрібно писати резюме, таким чином, щоб виникало бажання дочитати його до кінця. Якщо у Вас не виходить скласти ефективне резюме під час навчання в одному з університетів Республіки Польща, пам'ятайте, що майже при кожному ВНЗ діють бюро працевлаштування, де кваліфіковані фахівці допоможуть скласти якісний документ, а також підкажуть вакансії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини