Отримання вищої освіти в Познані. Огляд міста

7455
Facebook Twitter
Отримання вищої освіти в Познані. Огляд міста

Одним з типово-студентських польських міст, що входить в рейтинг найвідоміших академічних містечок Польщі, вважається Познань. Відповідно, в цій статті ми розглянемо перспективи, що відкриває навчання в Познані.

З кожним роком, навчання в кращих університетах Польщі для українських студентів стає все більше популярним. Це обумовлено тим, що наші країни є сусідніми державами, тому студентам з України буде досить легко діставатися до місця навчання. Також, схожість культурних особливостей, мови — сприяє швидкій адаптації українських студентів в Польщі. Одним з типово-студентських польських міст, що входить в рейтинг найвідоміших академічних містечок Польщі, вважається Познань. Відповідно, в цій статті ми розглянемо перспективи, що відкриває навчання в Познані, та специфіку цього міста.

Основна інформація про Познань

Дане місто розташоване в західній частині Республіки Польща, в декількох годинах їзди від Варшави, а також у 270 км від Берліна, що дозволяє студентам, у вільний від навчання час, відвідати європейські столиці двох держав. Адміністративний центр Великопольського Воєводства — Познань, отримав міські права в 1253 році. Познань вважається п'ятим за величиною польським містом, з чисельністю, приблизно, 550,000 чоловік. Завдяки вдалому розташуванню міста, на перехресті торговельних шляхів, він, на даний момент, став розвиненим в індустріальній та економічній сфері.

Перспективи після навчання в познанських університетах

Як вище було згадано, Познань є великим університетським центром тому, вибір вищих навчальних закладів, спеціальностей — досить широкий. У цьому місті існує 27 університетів, серед яких 17 приватних ВНЗ. Кількість учнів в інститутах становить приблизно 120,000 студентів з різних країн та місцевих — це близько 22-25% від усього населення міста. ВНЗ, що знаходяться в Познані, входять в рейтинг кращих університетів Європи. Ось кілька з них: Університет Банківської Справи, Економічний Університет, Вища Школа Психології, Академія Готельного Бізнесу, Державний Університет ім. Адама Міцкевича. Далі, ми розглянемо основні перспективи, які надають познанські ВНЗ іноземним студентам, після навчання:

1. Головним привілеєм придбання вищої освіти в Польщі є отримання європейського диплома. Він котується у всіх західних країнах та робить Вас конкурентоспроможним фахівцем на європейському ринку праці.2. Познань має вельми низький рівень безробіття. Тому, завжди існує попит на професіоналів у різних галузях та випускник познанського університету не залишиться без роботи.3. Багато міжнародних ВНЗ Познані співпрацюють з німецькими, американськими, а також іншими іноземними університетами-партнерами. Тому, дана обставина відкриває можливість студенту проходити практику в іншій країні. Часто, після навчання ці ж компанії, в яких учні проходили практику, пропонують високооплачувані вакансії за фахом. Крім того, студенти можуть отримати подвійний диплом після закінчення познанського ВНЗ.4. Через близьке розташування з Німеччиною, у випускника університету є можливість побудувати успішну кар'єру в німецьких компаніях/організаціях.5. Крім того, Познань — це місто, де розвинена спортивна, туристична, культурна інфраструктури. Тому, в найбільші міжнародні спортивні компанії завжди потрібні кваліфіковані працівники. Також, для організації відомих джазових, музичних та кінофестивалів, концертів, що проходять на території Познані, необхідні співробітники з відповідною освітою.Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що Познань — ідеальне місто для здобуття вищої освіти. Також він перспективний для побудови кар'єри та подальшого життя. Проживання, харчування, дозвілля та інші витрати обходяться в два або три рази дешевше, ніж у Варшаві, та має ряд перспектив, що стосуються якості життя та освіти, які не поступаються столиці. Якщо Вам необхідна спокійна та доброзичлива атмосфера для навчання, то Познань — це оптимальний варіант для українських студентів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини