Польськомовний або англомовний курс. Яку програму перспективніше вибирати?

5105
Facebook Twitter
Польськомовний або англомовний курс. Яку програму перспективніше вибирати?

Не можна прийти до одноголосної відповіді, який курс перспективніше, оскільки це залежить від конкретної ситуації, що склалася, про що ми поговоримо у статті.

Реалії в Україні такі, що у той час, як рівень зарплат росте зі швидкістю черепахи, рівень цін, як на продукти, організацію побуту, так і на отримання послуг, у тому числі й освіти, зростає з геометричною прогресією. Зважаючи на це, а також аналізуючи ситуацію на локальному ринку праці, українські учні випускних класів схиляються до отримання освіти у сусідній Республіці Польща, з метою отримання можливості стати висококласним дипломованим фахівцем, затребуваним міжнародними роботодавцями. Чому саме університети Польщі? Тому що освітні структури даної держави мають доступну плату за навчальний рік, висувають лояльні умови при зарахуванні, пропонують великий вибір спеціальностей, та, що важливо, курси, як польською, так і англійською мовами. Говорячи про останній аспекті, не можна прийти до одноголосної відповіді, який курс перспективніше, оскільки це залежить від конкретної ситуації, що склалася, про що ми поговоримо у статті.

Особливості навчання на польськомовному курсі в одному з університетів РП

Попри те, якому відділенню буде надано перевагу, локальною мовою у Польщі вибір програм найбільш великий. Це природна обставина для будь-якої держави. На що варто звернути увагу у першу чергу, вибираючи дослідження польською:

1. При наявності підстав, з'являється можливість претендувати на бюджетне відділення (якщо це державний ВНЗ).

2. Вартість року навчання буде нижче, ніж на аналогічній спеціальності з англійською мовою викладання.

3. Програми курсів складені за міжнародними стандартами, вони відповідають усім вимогам ринку праці, а також відповідають

тенденціям, тому навіть отримавши професію польською та претендуючи на вакансію в іноземній корпорації, Ви не будете поступатися кандидатам з інших країн.

4. Існує багато стипендіальних програм від уряду, меценатів та різних фондів, а також програм грантів, які можуть отримати абітурієнти, які бажають навчатися польською у конкретній галузі досліджень.

Особливості англомовних курсів у польських освітніх структурах

Якщо кандидату на навчання вже відомо, що після отримання диплома він буде мігрувати до інших країн, то, звичайно, краще за все вибирати англомовні дослідження, оскільки не виникне проблем з пошуком відповідного місця працевлаштування та спілкуванням з потенційним роботодавцем. До речі, якщо є сумніви з приводу того, вчитися у Польщі або в іншій європейській країні, то просто порівняйте вартість навчання на англомовній програмі у РП та у потенційній державі, а також рівень поточних витрат, та вони відпадуть миттєво, адже Польща є більш виграшним варіантом. Хоча, як підкреслюють фахівці UP-STUDY, у порівнянні вартостей польського та англійського курсу, англійський на 15-50% дорожче, залежно від університету, спеціальності та освітньо-кваліфікаційного рівня. Також, варто підкреслити, що кількість спеціальностей англійською трошки менше, але хвилюватися не варто, адже всі топові напрямки Ви обов'язково знайдете.

Отже, яку мову курсу обирати — це особиста справа кожного абітурієнта, яку потрібно вирішувати з позиції поточних можливостей (потреб) та майбутніх очікувань (необхідності). Навчання в університетах Польщі на високому рівні попри мову викладання. Якщо студент їде за знаннями та перспективами, а під час навчання завзято вбирає всю надану інформацію, а також шукає можливості додаткового розвитку, тоді, якою б мовою не велося навчання, він зможе реалізувати свій потенціал сповна.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини