Польські квиткові автомати з українським меню?

3461
Facebook Twitter
Польські квиткові автомати з українським меню?

Пасажири громадського транспорту у РП використовують різні мови під час придбання проїзного квитка, попри місто та тривалості дії талона. Чи є польські квиткові автомати з українським меню?

Пасажири громадського транспорту у Республіці Польща використовують різні мови під час придбання проїзного квитка, попри місто та тривалості дії талона. Ті нерезиденти країни, які не знають польської, досі могли користуватися квитковими автоматами, що показують інформацію англійською, німецькою та російською мовами. Тепер українська мова додана до меню видачі квитків, причому таку опцію можна зустріти не тільки у столиці — Варшаві, а й у деяких інших куточках держави. Для наших земляків, значна частина з яких є не тільки туристами, котрі приїхали до польських міст для огляду визначних пам'яток, а й особами, що проживають у цій європейській країні на тривалих підставах, українське меню у білетоматах — це ознака зручності, а також своєрідний вираз поваги.

У Варшаві, Вроцлаві, Познані та інших великих містах, щорічно збільшується кількість людей, які приїхали з України, котрі тут живуть, працюють, отримують вищу освіту, стартують або перезапускають бізнес. Міське управління транспорту Варшави прагне до того, щоб кожен пасажир міг придбати квиток на громадський транспорт у столиці швидко та без проблем. Саме з огляду на це ZTM (управління громадським транспортом) почало переговори з операторами, що обслуговують квиткові автомати, щоб представити у них українську мову.

На поточний момент з'явилося вже більш ніж півтори тисячі україномовних пристроїв, що працюють в автобусах. Це квиткові автомати на всіх транспортних засобах Miejskie Zakłady Autobusowe, PKS Grodzisk Mazowiecki та Arriva. Меню українською мовою також буде доступно у 583 нових автоматах з продажу квитків, обслуговування яких відбувається у трамваях Варшави.

Квиткові автомати стають все більш важливим каналом поширення проїзних талонів на громадський транспорт у Варшаві. У 2018 році у стаціонарних білетоматах пасажири придбали 15,7 млн. тимчасових проїзних, 9,4 млн. разових квитків, 402 тис. короткострокових та 2,2 млн. довгострокових талонів. Для порівняння, у пристроях, встановлених на транспортних засобах, у попередньому році було придбано 6,2 мільйона тимчасових квитків, 5,8 мільйона разових, 15,9 тисячі короткотермінових та 662,1 тис. довгострокових талонів.

Квиткові автомати у Познані з опцією вибору української мови

Як вже раніше згадувалося, український варіант меню є п'ятим за черговістю, поступаючись польській, англійській, німецькій та російській версії. Варшава — не єдине місто у Польщі, яке має у своїх автоматах для продажу квитків на громадський транспорт українську мову. Раніше це вже було впроваджено у Познані. Місцева влада звернула увагу на те, що у п'ятому за чисельністю населення місті РП проживає не менш ніж 40 тисяч українців. Ті, які приїхали з метою придбання якісного європейського диплома, природно вже на пристойному рівні володіють локальною мовою. Але інші, які тільки придивляються до міста у пошуках роботи та облаштування на тривалий час мають явні проблеми зі, здавалося б, таким елементарним завданням, як придбання квитка. Суть проблеми полягає у тому, що у більшості українських міст відсутні системи автоматичного обслуговування пасажирів, та й транспорт залишає бажати кращого. Тому, те, що у Познані білетомати мають українське меню, істотно полегшує завдання та допомагає нерезидентам відчувати себе більш комфортно. Крім можливості покупки квитка українською, попри його тривалість, також доступні інші мови та інформація про громадський транспорт — тариф на квитки, акції та інше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини