Польські фільми, які допоможуть вивчити мову та познайомитися з культурою

7955
Facebook Twitter
Польські фільми, які допоможуть вивчити мову та познайомитися з культурою

Вивчення іноземної мови — відповідальне заняття, але на відміну від того, як все відбувалося ще у недавньому минулому, зараз, це не обов'язково нудне заучування. Поговоримо про польські фільми і серіали для вивчення мови.

Вивчення іноземної мови — відповідальне заняття, але на відміну від того, як все відбувалося ще у недавньому минулому, зараз, це не обов'язково нудне заучування граматичних правил та студіювання друкованих видань. Все значно простіше, після закладення невеликої бази: вивчення букв та їх правильної вимови, запам'ятовування елементарних словосполучень, можна приступити до читання літератури з простими діалогами та перегляду фільмів мовою оригіналу. Це стосується не тільки настільки популярної англійської, а й інших мов, у тому числі й польської. Остання украй затребувана українцями та іншими іноземцями, які хочуть отримати якісний диплом в одному з обраних університетів Республіки Польща або влаштуватися у цьому європейському куточку з метою побудови бізнесу. Може бути й інша мотивація, але фахівці UP-STUDY наполягають на тому, що наведені аргументації є основними. Говорячи про поліпшення знань польської за фільмами, ще раз підкреслимо, що для цього потрібно мати хоча б загальне уявлення про вимову літер та слів, а перелік кращих стрічок, ми запропонуємо нижче.

ТОП 5 кращих польських фільмів та серіалів, які допомагають вивчити мову

Якщо Ви прийняли рішення однією дією розв'язати дві справи: поліпшити знання локальної мови Польщі та ближче познайомитися з культурою, тоді рекомендуємо до перегляду наступні фільми та серіали:

1. «Dziewczyna z szafy» — «Дівчина з шафи». Комедійна драма, яка розповідає історію братів Яцека та Томека, а також дівчини по сусідству — Магди. Кожен з героїв самотній у своєму розумінні, але все зміниться, коли Магда погодиться на час відлучення Яцека доглянути за Томеком, який страждає неврологічним захворюванням.

2. «Bogowie» — «Боги». Біографічна драма про кардіохірурга, котрий першим успішно вчинив пересадку серця. Глядачі не зможуть без надлишку емоцій дивитися картину, оскільки вона демонструє

складності буднів лікарів в умовах обмеженості ресурсів, а також історію самого Збігнєва, наповнену непростими рішеннями та особистим трагізмом.

3. «S@motność w sieci» — «Самотність у мережі». Фільм 2006 року, який оповідає про зустрічі двох молодих одиноких людей на просторах Інтернету, актуальний й до цього дня. Їх тривале спілкування у Мережі переросло у пам'ятну зустріч у реалі, після якої події, котрі трапилися далі, змінили міжособистісні відносини та погляд на життя у цілому.

4. «Serce na dłoni» — «Серце на долоні». Драма з елементами чорного гумору, яка є спільним українсько-польським проектом, котрий розповідає про бізнесмена. Останній вважав за краще жити, попри думку інших, на широку ногу, але все змінилося після звістки про його хворобу серця. Вижити можна лише знайшовши донора. Головну роль виконав Богдан Ступка, що є ще одним аргументом для українського глядача.

5. «Pod Mocnym Aniołem» — «Під міцним янголом». Драматична стрічка, що показує історію людини з алкозалежністю, якій не завжди вдало вдається боротися зі згубною звичкою. Повільне опускання на саме дно, важкі будні та бій за життя з самим собою та обставинами — про це та не тільки знята стрічка, яка змушує багато про що задуматися та переосмислити.

Підбиваючи підсумки, варто особливо підкреслити, що це ще не всі фільми, які ми можемо порекомендувати для перегляду з метою поліпшення знань польської.

Зауважимо, що Вам не вдасться повноцінно освоїти мову, використовуючи тільки фільми, а у разі, якщо знання потрібні для вступу до ВНЗ, це й зовсім не можна використовувати як основний метод. Рекомендуємо вдаватися до перегляду фільмів польською, як додаток до курсів або після закладення хорошої бази, тоді результат не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини