Польське управління у справах іноземців розробило керівництво для студентів-нерезидентів університетів країни

7959
Facebook Twitter
Польське управління у справах іноземців розробило керівництво для студентів-нерезидентів університетів країни

На веб-сайті Управління у справах іноземців Республіки Польща (Urzędu do spraw Cudzoziemców) вже є керівництво для іноземних університетів та студентів з питань легалізації перебування у країні.

На веб-сайті Управління у справах іноземців Республіки Польща (Urzędu do spraw Cudzoziemców) вже є керівництво для іноземних університетів та студентів з питань легалізації перебування у країні. Воно було створено для того, щоб його могли використовувати нерезиденти РП, які прагнуть здобути вищу освіту у будь-якому з локальних університетів та на законних підставах проживати на обраній території у цей час. Уже кілька років поспіль польські міністерства та відомства розробляють закони, доповнення та керівництва, що стосуються іноземців в університетах Польщі, що сприяє збільшенню кількості останніх в якості студентів місцевих ВНЗ.

Трохи інформації про керівництво

Керівництво для закордонних установ вищої освіти та студентів з питань легалізації перебування має повну назву «Процес легалізації перебування іноземців на території Республіки Польща з метою отримання освіти під час навчання» (Proces legalizacji pobytu cudzoziemców na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w celu kształcenia się na studiach). Воно розділене на три частини. Перша стосується тимчасової посвідки на проживання з метою навчання на очній формі, друга — тимчасова посвідка на проживання для вивчення професії на заочному відділенні, та третя — для реєстрації місця проживання громадян ЄС та членів їх сімей з метою навчання в університеті.

Для кого саме створено новоявлене керівництво?

Згадане керівництво було створено в основному для полегшення роботи персоналу університету та набору студентів. Документ призначений для іноземців та громадян Європейського Союзу, які хочуть відвідувати курси першого та другого циклу, проходити навчання на магістратурі або докторантуру.

Правила перебування іноземців

Бюро у справах іноземців оголошує, що підготовлене керівництво, підлягає оновленню. На даний момент, однак, студенти з-за кордону, які хочуть вчитися у Польщі з перебуванням, подають заявки на отримання дозволів до провінційних офісів. Громадяни Європейського Союзу та члени їх сімей повинні зареєструвати своє проживання у Польській Республіці, якщо воно триває більш ніж 3 місяці. У 2018 році було подано 14,3 тис. заяв на Карту Побиту (ПНП) у зв'язку з навчанням від іноземних громадян, у тому числі 6,2 тис. заявок від громадян України.

«Процес легалізації перебування іноземців на території Республіки Польща з метою отримання освіти під час навчання» був створений у рамках проекту, співфінансуваного з Національної програми Фонду притулку, міграції та інтеграції.

Керівництво, котре розглядається, складено дуже докладно. Текст подано на 90-сторінках формату А4. Тут можна знайти не тільки повний перелік правил проходження процедури легалізації, а й глосарій, який може припасти до речі кожному іноземцю, котрий перебуває на території Польщі не настільки тривалий час. Кожна глава містить докладний опис послідовності необхідних дій, вимоги, які повинні бути виконані, положення, що регулюють процедуру, та «контрольний список» операцій, обов'язкових для виконання.

В Управлінні у справах іноземців буде створено Міграційний аналітичний центр (МКА), який буде відкритий для співпраці з іншими установами, у тому числі іноземними. Центр реалізується у рамках спільного проекту країн Вишеградської групи, метою якого є створення механізму реагування на кризу.

Більше подробиць можна знайти у повному керівництві на веб-сайті Управління.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини