Польська віза. Як оформити? Види, вартість

8547
Facebook Twitter
Польська віза. Як оформити? Види, вартість

Угода про безвізовий режим, яка була затверджена в червні цього року, дала можливість вільно подорожувати українським громадянам по європейських країнах Шенгенської зони.

Угода про безвізовий режим, яка була затверджена в червні цього року, дала можливість вільно подорожувати українським громадянам по європейських країнах Шенгенської зони. Але, потрібно бути уважним, одним з важливих умов нововведеного режиму — можливість знаходження за кордоном, зокрема в Польщі, по режиму без візи обмежено, до 90 днів, в період 180 днів. Тому, для навчання в університетах, роботи та перебування з яких-небудь інших причин, більше цього терміну, необхідно буде оформити національну польську візу.

Як оформити візу на тривалий період?

Вся процедура оформлення починається з реєстрації, яка необхідна для подачі документів. Вона проводиться безпосередньо на сайті консульства Республіки Польща в Україні, а також на сайті візового центру Києва, або інших шести українських містах, за місцем проживання. Через часту відсутність вільних місць в консульстві, ми рекомендуємо Вам записатися онлайн, або у телефонному режимі, в ППВА. Відповівши на ряд важливих питань, що стосуються подачі документів, оператор візового центру повинен уточнити вільні дати та час, на які Ви зможете записатися. Після чого, у Вас буде достатньо часу зібрати весь перелік необхідних документів, який можна знайти на офіційному сайті ППВА, або уточнити в оператора колл-центру. Потім, з повним пакетом документів, та з квитанцією про оплату сервісного збору, Ви приходите в візовий центр на зазначену дату/час.

Види національної візи Польщі

Існує великий спектр віз, які діляться на категорії, види та типи, в залежності від мети поїздки. Ми розглянемо найпопулярніші з них:1. Студентська віза. Оформляється з метою навчання у вищих навчальних закладах на довгостроковий період. Крім основного пакета документів, Вам необхідно подати довідку про вступ до польського ВНЗ. Також, студенти звільняються від сплати консульського збору.2. Робоча віза. Вона дозволяє офіційно працювати в Польщі. Отримати право на в'їзд в польську державу можливо, за наявності запрошення на роботу від компанії або підприємства, яке Вас працевлаштовує. Залежно від робочого періоду, зазначеного роботодавцем, видається відповідна категорія і тип візи.3. Бізнес віза. Вона необхідна для довгострокових і частих поїздок, з метою налагодження робочих питань з іноземними бізнес-партнерами, оформлення договорів, та побудови ділових відносин із західними компаніями. Для отримання такої візи, Ви повинні пред'явити запрошення від бізнес-партнера або контракт.4. Туристична віза. Актуальна, якщо Ви збираєтеся подорожувати країнами Шенгену більше терміну, що встановлений безвізовим режимом. Також, якщо громадянин України вже втретє оформляє подібного роду візу, він має право отримати довгостроковий дозвіл на в'їзд в польську державу. Необхідно надати документ, що підтверджує бронювання готелю, або оплату орендованого житла, та план подорожей.Виїзд за кордон з причин шопінгу, гостьових візитів і короткострокових поїздок не вимагає оформлення віз, завдяки безвізовій угоді України та ЄС.

Вартість польської візи

З недавнього часу, для українських громадян був скасований консульський збір при оформленні національної польської візи. Відповідно, якщо Ви записались на подачу документів в консульство Польщі, то вся процедура реєстрації проходить безкоштовно, якщо в візовий центр — оплатити доведеться лише послуги ППВА вартістю 18,5 євро. Стандартний процес оформлення документів на довгострокову візу проходить до 10 днів, якщо Вам необхідно прискорити цю процедуру з яких-небудь причин, то за терміновість, отримання візи до 3 днів, доведеться сплатити додатковий збір у 30 євро.Виходячи з отриманої інформації, ми можемо сказати, що безвізовий режим підходить для коротких поїздок за кордон. Для навчання в польських ВНЗ, роботі за кордоном все одно доведеться оформляти національну візу.

Після того, як Ви зібрали необхідний пакет документів, основною проблемою для видачі візи є наявність вільної дати/час в консульстві, чи візовому центрі. Тому, підійдіть відповідально до питання, про оформлення національної польської візи, та зверніться за допомогою до фахівців з UP-STUDY, які допоможуть вирішити питання, що стосуються візи, навчання і проживання в Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини