Польська віза для студентів. Що до чого?

8102
Facebook Twitter
Польська віза для студентів. Що до чого?

Сьогодні, ми зосередимось на першому згаданому типові дозволу тому, що він використовується для тривалого перебування в Польщі, і без нього навчання буде неможливим.


Щоб вчитися на законних підставах в Республіці Польща, необхідний відповідний документ — студентська шенгенська віза. Цей дозвіл може відрізнятися категоріями, які позначаються літерами. Існує 4 категорії віз, але для здобуття освіти у вищих навчальних закладах Польщі або викладання в університетах/коледжах підходить польська віза типу D. Вона передбачає перебування на території конкретної держави терміном до одного року. Якщо Ви плануєте пройти короткострокові курси, тривалістю до дев'яноста днів, можна зупинитися на категорії С. Сьогодні, ми зосередимось на першому згаданому типові дозволу тому, що він використовується для тривалого перебування в Польщі, і без нього навчання буде неможливим.

Необхідність національної візи в умовах безвізового режиму для України

Що являє собою безвіз для українців? Це є дозвіл на перетин кордону, без спеціального на те погодження, в країни-члени Європейського Союзу, а також в держави «шенгенської четвірки». Термін перебування не повинен перевищувати дев'яноста днів на півроку. Також, є необхідні умови, які застосовуються до всіх охочих виїхати за умовами безвізового режиму. Основним є наявність біометричного паспорта. До інших, але не менш важливим, відносяться: страховий поліс, бронювання житла, квиток назад, обґрунтування причини поїздки і стан банківського рахунку. Що дає безвіз для студентів, які вступили в установи вищої освіти Польщі? Насправді — абсолютно нічого. Через те, що терміни необхідного перебування на навчанні не збігаються, з термінами, дозволеними відповідно до умов безвізового режиму, то розглядати ці нововведення як альтернативу національній віз — не вийде.

Проте, засмучуватися не варто тому, як довгострокова студентська шенгенська віза відкриває не менше перспектив, в тому числі, та подорожі по зоні «Шенгену» до півроку, терміном, що не перевищує 90 днів. А вимоги до пакета документів, необхідних для оформлення візи D і для перетину кордону по безвізу багато в чому перетинаються.

Особливості оформлення польського студентського Шенгена

Збір, обробка документів для подачі на візу D з метою навчання у ВНЗ Польщі — це трудомісткий і складний процес. Перешкоди можуть виникнути на будь-якому етапі. Будь-яка Ваша несвоєчасна дія або недолік в оформленні документів може закінчитися відмовою. У разі отримання негативної відповіді, Ви маєте право її оскаржити, але це займе ще більше часу, а, оскільки оформленням візи Ви займаєтеся вже після отримання запрошення від обраного ВНЗ, то це може призвести до конфузу з самим освітнім закладом. Подумайте і зважте всі за і проти самостійного вирішення візового питання. Наші кваліфіковані фахівці надають інформаційну підтримку на кожному етапі, допомагають в зборі, заповненні та перекладі документів. Ви гарантовано отримаєте позитивну відповідь, і зможете вчасно відправитися на навчання.

Перелік необхідних документів для оформлення дозволу на довгострокове перебування в Польщі

Після того, як Ви оплатили сервісний збір та уточнили дату подачі пакета даних, необхідно зібрати наступні документи: паспорти з копіями (внутрішній і закордонний), атестат з перекладом, анкета, фотографії, страховка, запрошення від ВНЗ. Далі, протягом 10-15 днів, в особливих випадках до місяця, приймається рішення по конкретному випадку, і, при позитивній відповіді, видається національна віза терміном до одного року та повертається закордонний паспорт.Отже, національна віза категорії D — це обов'язковий документ, який повинен бути оформлений студентами, котрі вступили на навчання в польські установи вищої освіти. Отримання дозволу такого типу досить тривалий і виснажливий процес, тому краще залучити професійних помічників. Уже в наступні роки навчання можна зробити документи іншого типу, з більш тривалим терміном дії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини