Як оформити візу в Польщу?

9567
Facebook Twitter
Як оформити візу в Польщу?

Багато українців дуже переживають, коли у них виникає необхідність оформляти, які б то не було, офіційні документи. Так відбувається через відсутність досвіду, та чіткого розуміння всіх тонкощів.


Багато українців дуже переживають, коли у них виникає необхідність оформляти, які б то не було, офіційні документи. Так відбувається через відсутність досвіду, та чіткого розуміння всіх тонкощів. Якщо Ви прийняли рішення отримати освіту в європейській установі вищої освіти, наприклад, в Польщі, то, для довгострокового перебування на території країни, а також проживання та, можливої ​​підробки, Вам необхідно оформити польську національну візу категорії D. Вона має свої специфічні особливості при відкритті, тому, складності можуть виникнути на кожному етапі. Значно вигідніше поручити рішення візового питання нашим фахівцям, які дають стовідсоткову гарантію на позитивну відповідь, а Вам — зайнятися підготовкою до навчального процесу.

Як правильно обрати категорію для польської візи?

Якщо Ви вирішили займатися відкриттям візи самостійно, для початку, потрібно визначити категорію, яка буде відповідати Вашим вимогам. Існує всього чотири типи, які позначаються літерами. Розглянемо їх більш детально:

  1. А — аеропортова транзит віза. Дає можливість перебувати тільки в зоні транзиту, не залишаючи її, але сприяє перельоту в іншу державу, яка не відноситься до країн шенгенського договору.
  2. В — має такі ж повноваження, як і А, але дозволяє залишити зону аеропорту строком до п'яти днів. Правда, її вже з 2010 року не оформляють.
  3. С — дозволяє відвідування країни Шенгену до 90 днів, в півріччі. Була найпопулярнішою серед: студентів мовних курсів, туристів, шоперів, відрядників, активістів та спортсменів, до того моменту, поки в Україні не діяв безвізовий режим.
  4. D — дозвіл на довгострокове перебування в Польщі (до 1 року), з можливістю в'їжджати та виїжджати при потребі, та правом на законне навчання в закладах вищої освіти. Також, саме її оформляють при працевлаштуванні на тривалий час, або, ті охочі, котрі хочуть змінити країну проживання.

Національна студентська віза, або проїзд за умовами безвіза?

Більш детально, сьогодні, ми розглянемо саме категорію D дозвільного посвідчення. Вона має особливий попит тому, що пакет необхідних документів складається з такого ж переліку, як і для інших видів, але термін дії та можливості, менш обмежені. Також, якщо Ви вступили у вищий навчальний заклад Республіки Польщі, не варто розраховувати, що завдяки дії безвізового режиму, оформлення студентської візи Вас мине. Вся річ у тому, що по безвізу проїзд обмежений трьома місяцями. Навчання на бакалавра в польських університетах складає 3-4 роки, магістра 1-1.5 року. У перший рік Ви оформляєте національну візу, в наступні, можна продовжити цю, або оформити Карту побиту, яка має більш тривалий термін дії (перша до 15 місяців).

За умовами безвізового режиму, з навчальною метою, можна відвідувати 30 країн, які увійшли до переліку вільного доступу для українців, та присвятити час на їх території: вивченню мови, науковим семінарам, симпозіумам, конференціям, курсам підвищення кваліфікації, на не тривалий термін, не більше чверті року.

Як відкрити польську студентську візу D?

Підставою, яку необхідно докласти до основних документів є запрошення від ВНЗ. Першим кроком є, при зверненні до візового центру, оплата збору (20 євро в національній українській валюті). Далі, надходить дзвінок з call-center, де оператор, після уточнення всіх деталей, пропонує вільні дату та час. Після чого, в названий день Ви приносите документи, для їх здачі на розгляд, до яких відносяться: оригінали паспортів з копіями, фотографії, страховий медичний поліс, виписка з банку про достатню кількість коштів, оплата за перший семестр (при комерційній формі), візова анкета. Після передачі всіх даних, процес розгляду триває, в середньому, до 10 днів. Іноді, може тривати до місяця, і Консул має право запитувати додаткові документи. Може бути й негативна відповідь, але її можна оскаржити.

Отже, з отриманих даних можна зробити наступні висновки, що отримання національної польської візи — це обов'язковий пункт, який необхідно вирішити, вступаючи до ВНЗ Польщі. Процес досить складний через тонкощі та деталі. Також, можна зіткнутися з відсутністю місць для подачі документів, в потрібні Вам терміни. Тому, рекомендуємо звертатися до наших професіоналів своєї справи, які не тільки допоможуть зі швидким та якісним оформленням всіх перерахованих документів, але й можуть надати величезний спектр послуг, що стосуються польської освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини