Польська Республіка обмежила в'їзд на свою територію для псевдо учнів університетів

6397
Facebook Twitter
Польська Республіка обмежила в'їзд на свою територію для псевдо учнів університетів

Глава Республіки Польща, Анджей Дуда підписав оновлений «Закон про іноземців», що обмежує в'їзд до цієї європейської держави псевдоучнів ВНЗ. Нещодавно Сенат вніс всі необхідні зміни, які були прийняті й керівником держави.

Глава Республіки Польща, Анджей Дуда підписав оновлений «Закон про іноземців», що обмежує в'їзд до цієї європейської держави псевдоучнів ВНЗ. Нещодавно Сенат вніс всі необхідні зміни, які були прийняті й керівником держави. Надійне джерело повідомило, що у ньому йдеться про мігрантів, яким місцеві установи дають шанс приїхати до РП «в якості студента». Таким чином, влада Польщі намагаються всіма силами зменшити число нерезидентів, які нелегально перебувають у країні.

Варто зауважити, що за внесення поправок до Закону про іноземців одноголосно проголосували 84 сенатори.До речі, спочатку 2019 року, Андрій Рева, міністр соціальної політики України, у недавньому інтерв'ю підкреслив, що на поточний момент у Польщі залучено близько двох мільйонів трудових мігрантів. Скільки українців нелегально працюють у РП, поки не зрозуміло, адже дані відомі тільки Міністерству соціальної політики України, яке не поспішає їх висвітлювати. Єдине, що можна стверджувати, це те, що з зазначеної вище кількості, один мільйон працевлаштовані офіційно.

Виходячи з повідомлення уряду Польщі, зі старту 2019 року валову мінімальну зарплату було збільшено. Мінімальна винагорода для українців становить понад 16 з половиною тисяч грн. Показник на 7,1% (150 злотих) більше, ніж у попередньому році. Це є вагомим аргументом для наших співвітчизників, але, на жаль, не всі дбають про те, щоб влаштуватися на роботу легально та підшукують різні варіанти, як ось приїзд в якості студента польського ВНЗ.

Саме з огляду на запобігання таких ситуацій й з'явився оновлений закон. До речі, він також покликаний адаптувати польське законодавство до директиви Європейського парламенту та Ради ЄС про умови в'їзду та перебування громадян країн, що не входять до Європейського союзу.

Не беручи до уваги ситуацію з уявними студентами, зауважимо, що польські установи вищої освіти потребують реальних учнів з України. Польща приваблює все більше українських студентів. За останніми даними, опублікованими у звіті польського Інституту зі зв'язків з громадськістю, у локальних університетах навчається не менш ніж 36 000 українців, та спостерігається тенденція до збільшення. Основним мотивом є порівняно низькі побутові витрати. Водночас 29% — приїхали до Польщі через лояльну плату за навчальний рік, а трохи більш ніж 20% опитаних заявило, що саме у цьому європейському куточку вони бачать більше перспектив для свого професійного зростання, а також високі шанси на вдале працевлаштування.Польські освітні структури виявляють інтерес до абітурієнтів з України. Першочергово через зменшення числа молодих поляків, які могли б бути у майбутньому потенційними учнями ВНЗ. Університети країни, велика частина з яких є приватними структурами, за особистою ініціативою пропонують потенційним студентам шанс на пільгове навчання, можливість завоювання грантів або стипендій, тим самим залучаючи нерезидентів країни, стаючи, таким чином, інтернаціональними установами. До речі, університети Польщі виявляють більше ініціатив щодо збільшення у своїх ВНЗ кількості іноземців, ніж зі свого боку держава. Але, для студентів з України та інших країн — це не настільки важливо, адже головне, що випадає шанс отримати якісну освіту з мінімальними витратами та великими перспективами на працевлаштування за фахом.Що стосується псевдо студентів з країн СНД та інших держав, влада сподівається, що новий закон розв'яже проблему, та все більше громадян будуть прагнути до легального працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини