Навчання у Польщі за книгами або через інтернет

6671
Facebook Twitter
Навчання у Польщі за книгами або через інтернет

Досвід бувалих українських студентів польських ВНЗ показує що доречно розібратися з усіма тонкощами навчання. Одним з важливих питань для першокурсників є пошук джерел інформації. Саме про це ми поговоримо у статті.

Поки в Україні досить невизначене положення справ, учні випускних класів відправляються до сусідніх держав, найчастіше, до Республіки Польща для придбання професії з адекватною платою за освітній рік. Університети цієї європейської країни пропонують великий вибір спеціальностей локальною та англійською мовами, конкурентну плату за навчальний рік, великі можливості після придбання диплома, приватні структури, у тому числі славляться індивідуальним підходом до кожного студента, міжнародними зв'язками та програмами мобільності. Вирушаючи на навчання, молоді люди сповнені позитивних емоцій, радісних очікувань та знаходяться у передчутті справжньої свободи, без контролю батьків. Проте, як показує досвід бувалих українських студентів польських ВНЗ, не варто завчасно розслаблятися, спочатку доречно розібратися з усіма тонкощами навчання. Одним з важливих питань для першокурсників є пошук джерел інформації. Саме про це ми поговоримо у поточній статті.

Джерела, які допомагають студентам польських університетів отримати більше інформації про професію

У студентів університетів Польщі немає браку в інформації, попри тип обраної структури та спеціальність. Великі обсяги даних надаються викладачами під час лекції. Також, вся інформація, яку розглядають під час занять скидається на загальну пошту курсу, що допомагає більш глибоко її вивчити та освоїти. Не можна сказати, що вчитися на відмінно можна використовуючи лише книги або тільки Інтернет. У цьому питанні головне — симбіоз, а також бажання вчитися у будь-який час та попри місце та формат подачі матеріалу. В учнів польських ВНЗ, які віддали перевагу освіті на стаціонарі, з п'яти будніх днів тижня один іноді два виділяється для самоосвіти. У цей час кожен вчить потрібний та додатковий матеріал таким чином, як йому більше підходить. У більшості ВНЗ є не тільки фактичні, а й онлайн бібліотеки.

Також можна отримувати знання зі спеціальних ресурсів в Інтернеті, де розміщуються монографії, публікації, тези, дисертації та іншого роду корисні матеріали.

Незвичайні та популярні бібліотеки у Польщі

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що не має значення, за допомогою яких джерел була отримана та освоєна інформація, головне — щоб вона була достовірна, актуальна та використана для досягнення конкретно поставленої мети. Говорячи про фактичні бібліотеки у РП, варто відзначити, що не менш ніж 10 з них є своєрідним еталоном та істинним джерелом знань. Розглянемо деякі з них:

1. «Станція Культура» у Румі. Будівля залізничного вокзалу 1958 року будови була істотно модернізована, та тепер є справжнім діамантом — інноваційним культурним центром. Вона була відзначена званням «Краща бібліотека у світі», при цьому виконує свої прямі функції.

2. Центр наукової інформації та Академічна бібліотека.

Геометрична точність інтер'єру, цікаве рішення розсіювання світла, що потрапляє з 4000 віконних прорізів, таємнича атмосфера та безліч книг, древніх пергаментів та інших рукописних матеріалів — все це варте уваги кожного студента, мандрівника та інших цінителів знань.

3. Бібліотека Рачинських. Старовинна будівля, яка веде свою історію з 1829 року, зазнала реконструкції, та тепер його площа збільшена втричі. На верхніх поверхах зберігаються фоліанти, що вимагають особливого догляду, тому там немає вікон. Середні поверхи обладнані під читальні зали. Щоб відпочити або підбадьоритися, можна спуститися на перший поверх, де розташувалися кафе, художня галерея та дитяча бібліотека.

Підсумовуючи, зауважимо, що перераховані бібліотеки — не всі цікаві сховища книг та безцінних рукописів. За можливості варто відвідати бібліотеку Варшавського та Ягеллонського університетів, а також Галерею книги в Освенцимі. Говорячи про те, як краще вчитися: за книгами або за допомогою інтернету, підкреслимо, що все залежить лише від того, як студент краще сприймає інформацію, в ідеалі повинен бути симбіотичний підхід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини