Польща, віза D — все по поличках

17241
Facebook Twitter
Польща, віза D — все по поличках

Сьогодні, для відвідування практично будь-якої іноземної держави потрібна віза. Це документ, в якому відмічається дозвіл іноземцю в'їхати на територію держави.


Сьогодні, для відвідування практично будь-якої іноземної держави потрібна віза. Це документ, в якому відмічається дозвіл іноземцю в'їхати на територію держави. Вона може бути у вигляді талона, вклеєного в закордонний паспорт або у вигляді печатки.

Національна польська віза D має своє літерне та цифрове позначення. Розглянемо літерну класифікацію:

«A» — дає можливість перебувати тільки на території транзитної зони аеропорту.

«B» — надає можливість пересуватися по країні і по закінченню п'яти днів потрібно залишити її межі.

«C» — дозволяє відвідувати країни, які підписали Шенгенську угоду протягом того терміну, на який дозволила країна, що видала візу.

«D» — передбачає довгострокове перебування в Польщі, при цьому в'їзд в країну може бути як одноразовим, так і багаторазовим.

Зупинимося і більш детально розглянемо останню категорію — тип D. Для отримання цього виду обов'язково потрібен документ, що підтверджує причини в'їзду:

  • робота (запрошення від роботодавця).
  • навчання (документ про зарахування до ВНЗ або на мовні курси).
  • возз'єднання сім'ї (документ, що підтверджує родинний зв'язок та копія документа приймаючої сторони).Більш поширена ця віза серед студентів і робітників.

Як оформити польську візу категорії D?

Основні документи, необхідні для отримання довгострокової візи в Польщу:

1. Заповнена анкета. Вклеєна фотографія, заповнення латинськими буквами, підпис.

2. Фотографії (дві штуки).

3. Закордонний паспорт (міжнародний) і його копія.

4. Внутрішній паспорт і його копія.

5. Медичний страховий поліс.

6. Документи, що підтверджує причину поїздки.

Для неповнолітніх українських громадян замість внутрішнього паспорта подається свідоцтво про народження, закордонний паспорт одного з батьків/опікуна, нотаріально завірений дозвіл від батьків/опікунів. Крім основного пакета документів на польську студентську візу, необхідно надати запрошення або довідку про зарахування від приймаючого польського ВНЗ і гарантію фінансової забезпеченості студента (спонсорство, стан рахунку). Студенти звільняються від сплати консульського збору. Отримання візи довгий і кропітливий шлях, який забирає багато сил, часу, при цьому ніхто не може дати Вам 100% гарантію на позитивний результат. Ви можете собі полегшити життя і звернутися за допомогою в центр UP-STUDY, який підготує стартовий пакет для подачі в консульство і займеться іншою документальною тяганиною, яка необхідна для вступу до вищого навчального закладу.

Вартість і терміни оформлення

З недавнього часу, з громадян України не стягується збір для даної категорії віз. Однак послуги візового центру оплатити доведеться, їх розцінки варіюються в залежності від терміновості. Стандартні умови (7-14 днів) обійдуться в 18,5 євро, термінові (до трьох днів) — 30 євро. Можна оплатити в національній валюті України.

Безвізовий режим і віза категорії D

Безвізовий режим дозволяє короткострокове перебування в державах, які є членами ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії) до 90 днів. У разі, якщо Вам необхідно перебувати в ЄС довше, треба буде оформити візу. Тому безвізовий режим стане в нагоді, в основному, для туристичних поїздок або, наприклад, для короткострокових курсів до 90 днів.

Чи можна працювати по польській візі D?

Працювати українським студентам в Польщі — можливо. З 2015 року в силу вступив нормативний акт про іноземців. У ньому сказано про можливість роботи студентам денної форми навчання, учні інших форм навчання повинні отримати спеціальний дозвіл.

Продовження національної польської візи D

До завершення терміну дії візи потрібно подати заяву та документи на отримання карти тимчасового перебування в Польщі. Для підстав її видачі потрібні документі з навчального закладу про те, що заявник вважається студентом, у нього польська прописка (в гуртожитку) і також виписки з банку (про наявність валютних коштів, необхідних для перебування в Польщі). На рахунку учня повинна бути сума не менше ніж 6000 злотих.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини