Польща, віза D — все по поличках

16664
Facebook Twitter
Польща, віза D — все по поличках

Сьогодні, для відвідування практично будь-якої іноземної держави потрібна віза. Це документ, в якому відмічається дозвіл іноземцю в'їхати на територію держави.


Сьогодні, для відвідування практично будь-якої іноземної держави потрібна віза. Це документ, в якому відмічається дозвіл іноземцю в'їхати на територію держави. Вона може бути у вигляді талона, вклеєного в закордонний паспорт або у вигляді печатки.

Національна польська віза D має своє літерне та цифрове позначення. Розглянемо літерну класифікацію:

«A» — дає можливість перебувати тільки на території транзитної зони аеропорту.

«B» — надає можливість пересуватися по країні і по закінченню п'яти днів потрібно залишити її межі.

«C» — дозволяє відвідувати країни, які підписали Шенгенську угоду протягом того терміну, на який дозволила країна, що видала візу.

«D» — передбачає довгострокове перебування в Польщі, при цьому в'їзд в країну може бути як одноразовим, так і багаторазовим.

Зупинимося і більш детально розглянемо останню категорію — тип D. Для отримання цього виду обов'язково потрібен документ, що підтверджує причини в'їзду:

  • робота (запрошення від роботодавця).
  • навчання (документ про зарахування до ВНЗ або на мовні курси).
  • возз'єднання сім'ї (документ, що підтверджує родинний зв'язок та копія документа приймаючої сторони).Більш поширена ця віза серед студентів і робітників.

Як оформити польську візу категорії D?

Основні документи, необхідні для отримання довгострокової візи в Польщу:

1. Заповнена анкета. Вклеєна фотографія, заповнення латинськими буквами, підпис.

2. Фотографії (дві штуки).

3. Закордонний паспорт (міжнародний) і його копія.

4. Внутрішній паспорт і його копія.

5. Медичний страховий поліс.

6. Документи, що підтверджує причину поїздки.

Для неповнолітніх українських громадян замість внутрішнього паспорта подається свідоцтво про народження, закордонний паспорт одного з батьків/опікуна, нотаріально завірений дозвіл від батьків/опікунів. Крім основного пакета документів на польську студентську візу, необхідно надати запрошення або довідку про зарахування від приймаючого польського ВНЗ і гарантію фінансової забезпеченості студента (спонсорство, стан рахунку). Студенти звільняються від сплати консульського збору. Отримання візи довгий і кропітливий шлях, який забирає багато сил, часу, при цьому ніхто не може дати Вам 100% гарантію на позитивний результат. Ви можете собі полегшити життя і звернутися за допомогою в центр UP-STUDY, який підготує стартовий пакет для подачі в консульство і займеться іншою документальною тяганиною, яка необхідна для вступу до вищого навчального закладу.

Вартість і терміни оформлення

З недавнього часу, з громадян України не стягується збір для даної категорії віз. Однак послуги візового центру оплатити доведеться, їх розцінки варіюються в залежності від терміновості. Стандартні умови (7-14 днів) обійдуться в 18,5 євро, термінові (до трьох днів) — 30 євро. Можна оплатити в національній валюті України.

Безвізовий режим і віза категорії D

Безвізовий режим дозволяє короткострокове перебування в державах, які є членами ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії) до 90 днів. У разі, якщо Вам необхідно перебувати в ЄС довше, треба буде оформити візу. Тому безвізовий режим стане в нагоді, в основному, для туристичних поїздок або, наприклад, для короткострокових курсів до 90 днів.

Чи можна працювати по польській візі D?

Працювати українським студентам в Польщі — можливо. З 2015 року в силу вступив нормативний акт про іноземців. У ньому сказано про можливість роботи студентам денної форми навчання, учні інших форм навчання повинні отримати спеціальний дозвіл.

Продовження національної польської візи D

До завершення терміну дії візи потрібно подати заяву та документи на отримання карти тимчасового перебування в Польщі. Для підстав її видачі потрібні документі з навчального закладу про те, що заявник вважається студентом, у нього польська прописка (в гуртожитку) і також виписки з банку (про наявність валютних коштів, необхідних для перебування в Польщі). На рахунку учня повинна бути сума не менше ніж 6000 злотих.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини