Поляки, що прославилися на весь світ. Цікаві факти з біографії

4316
Facebook Twitter
Поляки, що прославилися на весь світ. Цікаві факти з біографії

Фахівці UP-STUDY рекомендують Вам ознайомитися з біографією відомих у всьому світі поляків, а також з цікавими фактами з життя видатних людей Польщі, які будуть представлені нижче, у даній статті.

У кожної країни є свої герої, видатні особистості, великі люди, які набули популярності не тільки у себе на Батьківщині, але й за її межами. Польська держава тому не виключення. Вона багата на талановитих людей, які вивели країну на новий рівень розвитку у різних областях діяльності. Отже, фахівці UP-STUDY рекомендують Вам ознайомитися з біографією відомих у всьому світі поляків, а також з цікавими фактами з життя видатних людей Польщі, які будуть представлені нижче, у даній статті.

Найпопулярніші польські імена

1. Фредерік Шопен — це великий композитор, педагог, піаніст-віртуоз польського походження, який в юності переїхав жити до Франції. Він є одним з головних представників музичного романтизму, який виконував та складав найважчі фортепіанні варіації, п'єси. З самого раннього віку, Шопен виявляв незвичайні здібності до музики. За легендою, він з'явився на світ тоді, коли його батько грав на скрипці, тому йому передалася неймовірна музична одержимість, любов до імпровізації у грі на фортепіано. Фредерік вважав за краще грати у темряві. На світських заходах або концертах, він просив приглушити у залі світло, так до нього приходило натхнення. Одного разу, кохана Шопена, яка дуже любила свого собаку, сказала, що неодмінно б написала про нього пісню, якби могла. Це не залишилося поза увагою композитора, та він написав завзятий, легкий вальс, названий «Опус №64». Учні Фредеріка прозвали цей твір, як «Вальс маленького собаки».

2. Микола Коперник — це математик, астроном та економіст, який народився у польському містечку Торунь. Він став всесвітньо відомим завдяки розробці теорії руху планет або геліоцентричної системи світу. Однак, це не єдине досягнення у житті Коперника. Також, він запровадив нову монетну систему, побудував гідравлічну систему, що постачала воду у всі будинки міста Фромборке, активно брав участь у боротьбі проти епідемії чуми, перекладав з давньогрецької мови на польську, відомі книги. У молодості, Микола вчився в Італії на лікаря, але медичний ступінь так і не отримав. Крім іншого, він став адміністративним/дипломатичним радником у єпископа Вармії, який був церковним, міським правителем та за сумісництвом дядьком Коперника. Навесні 1543 року, вийшла з друку головна праця Миколи «Про обертання небесних тіл». Практично в останні години життя, Копернику вдалося потримати у руках перший екземпляр свого надрукованого твору. Тривалий час ніхто не знав, де був похований відомий астроном та математик, тільки у 2008 році вдалося з'ясувати за допомогою аналізу ДНК, що він спочиває у польському кафедральному соборі.

3. Віслава Шимборська — це польська поетеса, лауреат Нобелівської премії з літератури, яка володіла відмінним почуттям гумору та мала добре серце. Як стверджувала сама Віслава, писати та заробляти поезією вона почала з раннього дитинства. Її батько, коли чув смішні та потішні віршики юної поетеси, діставав портмоне та плати їй двадцять грошів за вірш. Її поетичні твори у стилі лімерики набули неабиякої популярності після присудження Нобелівської премії. У США, збірка «View with a Grain of Sand» розійшлася тиражем у 120,000 примірників. Віслава Шимборська була скромною людиною, яка любила спокійно проводити час. Вона погано переживала світські заходи та гучні урочистості. Коли їй вручали Нобелівську премію у Стокгольмі, Шимборській довелося дати велику кількість інтерв'ю. Друзі Віслави називали цей період її життя — «стокгольмською трагедією».

У висновку, ми можемо сказати, що Республіка Польща сповнена видатними особистостями, які вплинули на історію країни та внесли великий вклад у розвиток науки, творчості, політики, та у цілому на формування народної культури.

Інформація про знаменитих людей Польщі допоможе Вам детальніше розібратися у характері та темах, що хвилюють польський народ, культурних особливостях, а також духовному багатстві країни. Крім того, знання іноземця про популярних польських особистостей, викличе у місцевих жителів повагу та схильність до нього.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини