Курси польської мови для навчання в Польщі. З чого почати?

8432
Facebook Twitter
Курси польської мови для навчання в Польщі. З чого почати?

Зупинили свій вибір на освіті в Польщі? Із цього моменту на вас чекає багато роботи над собою і не один місяць вивчення поки ще зовсім незнайомої польської мови.

Чому потрібно приділити велику кількість часу на вивчення польської мови перед поїздкою на навчання, та як потрібно вдосконалювати польську під ча навчання.

Із чого й коли розпочинати підготовку до навчання в Польщі

На перший погляд польська мова здається простою для розуміння, і ледачий абітурієнт може зробити висновок, що не потрібно «заморочуватися» і знання прийдуть самі собою. Але, звичайно, це помилкова думка. Якщо не приділяти належної уваги вивченню польської, то, приїхавши до країни, майбутній студент не тільки не зможе вільно висловити думки польською мовою, а й не розумітиме, про що йдеться на парах. Крім того, знання мови знадобляться в ході вступної кампанії. Багато університетів, в тому числі й ВНЗ, з якими співпрацює наша компанія, стали проводити співбесіди з абітурієнтами з метою перевірити їхній рівень володіння мовою. Якщо цей рівень здасться представнику університету недостатнім, то абітурієнтові буде відмовлено у вступі до обраного ВНЗ. Щоб уникнути такого сумного результату, радимо приділяти більше часу вивченню польської мови

Де практикуватися говорити польською в Україні

Ви зможете розпочати навчання в Польщі, якщо оволодієте мовою цієї країни на рівні B2 (високий рівень, коли студент розуміє загальний зміст складних текстів, уміє говорити польською достатньо швидко й може без труднощів спілкуватися з носіями мови). Кожен обирає свій шлях досягнення цієї мети: хтось готується самостійно, інші вдаються до відвідування мовних курсів. Серед дієвих способів мовної практики відзначимо такі:

— Компанія UP-STUDY пропонує учасникам, які зареєструються на участь у Програмі до 1 листопада, пройти безкоштовний курс польської мови тривалістю 130 годин (Київ) і 70 годин (регіони). Курси спрямовані на досягнення абітурієнтами рівня А2-В1. Це відмінний шанс абсолютно безкоштовно, вже в Україні, отримати хорошу базу знань польської мови.— Якщо історія вашої родини з Польщею не пов’язана, то можна вибрати курси, ґрунтуючись на відгуках студентів, дякувати мовних шкіл для вивчення польської в Україні вистачає. Комусь, можливо, буде необхідний індивідуальний підхід — не кожен абітурієнт здатний швидко сприймати потік нової інформації та зосереджено стежити за перебігом заняття в групі.— Інтернет-ресурси теж стануть відмінними помічниками у вивченні мови, Google пропонує в допомогу різні відеоуроки, онлайн-самовчителі. Добре допомагає звикнути до мови перегляд польських YouTube каналів, фільмів чи мультфільмів польською мовою.— Посольство Польщі також пропонує онлайн-платформу для вивчення мови поляків. Ресурс був спеціально розроблений для вивчення польської мови російськомовними іноземцями (особливо рекомендується для студентів, які планують їхати до Польщі на навчання). Щоб почати онлайн-заняття, потрібно перейти за посиланням http://www.polskijazyk.pl/ і зареєструватися. Після реєстрації ви отримаєте доступ до курсів рівня А1, А2 і В1. Для початківців також є курс «Польський алфавіт». Курси передбачають зрозуміле висвітлення матеріалу та його закріплення за допомогою тестових запитань.

Мовна практика в Польщі

Якою б успішною не була підготовка абітурієнта в Україні, найкращий спосіб закріпити отримані знання та застосувати польську мову на практиці — це поїхати на мовний курс при університеті. Такий курс пропонують абсолютно всі університети-партнери UP-STUDY. Більше того, деякі ВНЗ ставлять проходження подібного курсу обов’язковою умовою для вступу, наприклад Вроцлавський Університет Логістики та Транспорту MWSLIT. Поїхати на підготовку можна за місяць або за два до початку навчання. Курс при університеті досить інтенсивний і розрахований на 100 годин занять у місяць. Він відмінно допомагає адаптуватися до польського середовища і налаштуватися на навчання (щоб воно не перетворилося на стрес для першокурсника). Ціна такого курсу в середньому становитиме 1000 злотих (близько 6500 грн) в місяць. Відзначимо також, що деякі ВНЗ, наприклад Академія Фінансів і Бізнесу Vistula, надають абітурієнтам безкоштовний місячний або двомісячний курс польської за умови своєчасної оплати навчання (підхід практикувався в 2016 році).

Шукайте спілкування з поляками

Перебуваючи в Польщі, дуже важливо відразу познайомитися не тільки з українцями, а й з поляками. Так вийде практикувати польську мову на парах і поза корпусом університету. Але щоб потрапити в одну групу з набагато більшим числом поляків, потрібно добре скласти мовний іспит, за результатами якого студентів розподіляють на групи. Не потрібно соромитися попросити у друга-поляка виправляти ваші помилки у вимові чи смислові неточності. Досконалості немає межі, і поступово ваша польська ставатиме більш правильною.

Підводячи підсумок, ще раз зазначимо важливість вивчення польської мови вже на перших етапах, відразу після того, як ви вирішили, що вам потрібна освіта в Польщі. Надалі ви будете пожинати плоди своїх старань, адже успіх в навчанні та в подальшому майбутньому залежить лише від вас самих.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини