Поїздка до університету на таксі в Польщі. У скільки обійдеться поїздка?

7723
Facebook Twitter
Поїздка до університету на таксі в Польщі. У скільки обійдеться поїздка?

Тарифи на проїзд у таксі в Республіці Польща відрізняються, залежно від міста, та регламентуються міською радою або радою Європейських муніципалітетів.

Тарифи на проїзд у таксі в Республіці Польща відрізняються, залежно від міста, та регламентуються міською радою або радою Європейських муніципалітетів. На заході Польщі, у Вроцлаві вже встановлені ціни на перший та другий тарифи на проїзд, як і на простої, а також, заміну автомобіля. Відповідно до постанови міської ради Вроцлава, від 18.11.2004 тарифи встановлені на всі послуги служби таксі та не понесли істотних змін. То, у скільки ж обійдеться проїзд до рідного університету?

Тариф в 1.6 злотих/км, дешевше не буває, але і ніхто за ним не їздить

Fast Taxi — місцева компанія перевізник, яка позиціює себе, як найшвидше та доступне таксі. Оголошені ціни склали 6 злотих за посадку, в першому тарифі плата розраховується як 1.6 PLN за 1 кілометр, на другий тариф — 2.40PLN/км. За зупинку під час шляху, потрібно заплатити 24 злотих. Але, по факту оплати, I тариф обходиться в 2.5 PLN/км, а II — 3.5 PLN/км.Оператор таксі ZTP стягує плату за такими тарифами: посадка у викликану машину автоматично нараховує 4.50 PLN, I-тариф — 2.25 злотих, а за другим потрібно платити 3.37 злотих за кожен кілометр. За призупинення маршруту налічується 18.75 злотих. Незначно вище ціни в Radio Radio Taxi. При посадці, плата становить 6 злотих, за першим тарифом — 3 злотих, а за другим обійдеться в 4.5 PLN/км. Що стосується простоїв, то, за час вимушеної зупинки доведеться викласти 25 PLN. Трохи дешевше обійдеться поїздка в радіо таксі Hallo, де, за посадку налічується 4.80 злотих, перший тариф оплачується як 2.40 PLN/км, по другому — 3.60 PLN/км, а за простій налічується 20 злотих.

Варто розуміти під тарифом 1 — денний час, а під тарифом 2 — нічний. Відповідно, денний час завжди обійдеться дешевше. Тому, щоб правильно підібрати службу, потрібно звертати увагу на те, у скільки обійдеться посадка в машину, та яка служба пропонує більш доступний тариф, в необхідний час доби. Якщо передбачається зупинка, тоді стежте, де дешевше тариф на таку послугу. Тариф 1 — діє з 6 ранку до 22.00, тариф 2 (нічний тариф) — 22.00-06.00, як в будні, так і у вихідні дні.Radio Taxi Expres пропонує найбільший мінімальний посадковий тариф, який складе 5.10 злотих. Денний проїзд оплачується за тарифом 2.55 PLN/км, а нічний — 3.82 PLN/км. За час зупинки необхідно заплатити 21.25 злотих. У службі ITaxi налічується 5 злотих — за посадку, але перший кілометр обходиться в 7 злотих, а вже наступні розраховуються за денним — від 2.70 до 3-х злотих.

На які додаткові послуги від водія служби таксі можна розраховувати?

Активно розширюючи спектр послуг таксі, тепер можна розраховувати на наступні послуги від водія: перенесення зроблених покупок до потрібного місця, кур'єрська доставка, допомога при переміщенні великих обсягів багажу (на орендну квартиру або з неї), буксирування зламався автотранспорту, водіння автомобіля, а також, допомога в підзарядці розрядженого акумулятора. Варто уточнити, що кожна з додаткових послуг має свою таксу, та не всі компанії пропонують саме такий перелік послуг.Для прикладу, один з найбільших операторів таксі — IТaxi, за послугу покупки товарів та доставки їх в зазначену точку беруть оплату в 50 злотих.

Як зручно замовляти таксі в Польщі?

В основному, всі громадяни віддаю перевагу замовляти таксі з допомогою дзвінка в головний офіс служби. Але, тепер, все більшої популярності набуває замовлення поїздки з допомогою спеціального додатка, наприклад, тих, які надає конкретна служба. При оформленні замовлення таким чином, є можливість накопичувати бонуси та економити на проїзді. Зручність додатку полягає в тому, що все потрібна інформація відображається на екрані мобільного: іфно. про водія, марка транспортного засобу, приблизний час прибуття за потрібною адресою.

Студенти польських ВНЗ можуть дозволити собі їздити на таксі, тим більше, використовуючи знижки та бонусні програми, але, найчастіше вони використовують громадський транспорт, оскільки, він ходить по графіку, має комфортні умови та зручний у використанні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини