Що мовить радіо у Польщі? Хвилі для студентів

9305
Facebook Twitter
Що мовить радіо у Польщі? Хвилі для студентів

У даній статті ми розповімо про те, що можна почути на радіохвилях Польщі, а також що вважають за краще слухати студенти польських структур вищої освіти.

Радіостанції будь-яких країн є дуже цікаві та корисні для прослуховування, адже, крім музики, вони віщають новини конкретної держави та світу, актуальні пропозиції від різних торгових компаній та фірм, що надають широкий спектр послуг та іншу важливу інформацію. У Республіці Польща, як і інших країнах, радіо досить популярне, тим більше, що для його прослуховування не обов'язково мати радіоприймач, оскільки можна вийти на улюблену хвилю з допомогою інтернету. Також багато польських радіостанцій мають власні сторінки, на яких викладається вся актуальна інформація зі світу політики, культури, бізнесу, спорту та інше. У даній статті ми розповімо про те, що можна почути на радіохвилях Польщі, а також що вважають за краще слухати студенти польських структур вищої освіти.

Що транслюють на польських радіохвилях?

Природно, все залежить від конкретної радіостанції, одні більш орієнтовані на те, щоб «крутити» музику, інші навпаки влаштовують дебати між представниками різних сфер бізнесу або політичних партій. Все залежить від уподобань слухача, але, серед студентів польських університетів найбільш поширені такі станції:

— Open.fm — MTV (Варшава). Поп, Польська, aac + kh /32Kbps

— Polskie Radio. Jedynka (Варшава) Розмовна, Польська, mp3/96Kbps

— RMF FM (Краків). Поп, Польська, mp3/128Kbps

— Polskie Radio. Trojka (Варшава). Поп, Польська, mp3/96Kbps

— RMF Classic (Краків). Класика (до електро), Польська, mp3/128Кбпс

— Радіо Краків (Краків). Розмовний, Польська, mp3/96Кбпс

— Радіо Краків (Новий Сонч). Розмовна, Польська, mp3/96Кбпс

— Radio Szczecin (Щецін). Розмовна, Польська, mp3/128Кбпс

— Open.fm - 500 największych hitów (Варшава). Поп, Польська, aac + kh/32Кбпс

— Radio Zet (Варшава). Поп, Польська, mp3/128Kbps.

Варто зауважити, що студентам університетів РП, як і абітурієнтам, а також тим громадянам, які перебувають у процесі вивчення польської, варто слухати радіо Польщі з метою придбання практики. Також, під час прослуховування різних радіостанцій, вдасться бути в курсі важливих подій країни.

Що може зацікавити слухачів радіо Польщі?

На початку 2018 року планувався запуск проекту від Polskieradio.pl, який успішно стартував 30 січня. Це онлайн-освітній та соціальний сервіс Польського радіо GermanDeathCamps.info (у перекладі з англ. — «німецькі табори смерті»). За словами директора порталу, Polskieradio.pl, Петра Хенцінського, його метою є інформування інтернет-користувачів з різних країн та різних вікових груп про історію німецьких концентраційних та трудових таборів часів Другої світової війни. Він особливо підкреслив, що читачі та слухачі, у яких є різні історичні знання, зможуть просто зрозуміти правду щодо німецьких таборів смерті, концентраційних та трудових таборів, а також зрозуміти, хто повинен нести відповідальність за те, що відбувалося на території Польщі, та не тільки, під час Другої світової війни». Директор порталу Polskieradio.pl повідомив, що у роботі над сайтом, яка тривала п'ять місяців, були залучені не тільки польські, а й німецькі та ізраїльські історики.

Сервіс запущено трьома мовними версіями: польською, англійською та німецькою. У найближчому майбутньому додасться ще іспанська версія сайту. Такі проекти повинні допомогти зрозуміти минуле, щоб не допускати помилок у майбутньому, а також покликані підвищити історичну освіченість різних вікових груп.

Отже, студенти польських університетів, які люблять на дозвіллі послухати улюблену радіохвилю, мають можливість не тільки насолодитися музикою, а й дізнатися багато корисного. Для тих, хто знаходиться у процесі вивчення польської мови, не зайвим буде прослуховування різних польських радіостанцій, щоб отримати можливість сприймати цю іноземну мову на слух. Завдяки новому освітньому проекту від Polskieradio.pl у всіх радіослухачів Польщі, Німеччини та інших кількох країн з'явиться можливість підвищити свою історичну освіченість. Тому, фахівці UP-STUDY рекомендують слухати польське радіо, переслідуючи будь-яку мету, адже це дозволить більш барвисто відкрити для себе світ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини