Почалося 6-е видання Лінгвістичного конкурсу «Перекладачі на старт»

6864
Facebook Twitter
Почалося 6-е видання Лінгвістичного конкурсу «Перекладачі на старт»

Запущено шосте видання конкурсу молодих перекладачів «Перекладачі на старт», організоване Агентством Перекладів та Skrivanek Language School.

Запущено шосте видання конкурсу молодих перекладачів «Перекладачі на старт», організоване Агентством Перекладів та Skrivanek Language School. Конкурс відкритий для людей, які розмовляють англійською чи німецькою мовами. Взяти участь у цьому масштабному заході мають можливість студенти всіх освітніх структур Республіки Польща, які прагнуть підвищити свою мовну обізнаність.

Метою конкурсу є заохочення студентів до вдосконалення їх розмовних та письмових навичок та сприяння найкращим кандидатам, які виходять на міжнародний ринок праці в якості перекладача (усного, письмового, синхронного). Всі учасники будуть мати можливість серед іншого ознайомитися зі специфікою ділових перекладів, завдяки чому вони отримають кращу підготовку до подальшої роботи над реальними замовленнями.

Перший етап конкурсу проходить у партнерських університетах — у поточному році повідомили, що їх буде не менш як 18. Студенти повинні будуть перекласти наданий текст. Після цього, координатори університетів виберуть авторів кращих перекладів. Ті, у свою чергу, будуть брати участь у другому, кінцевому етапі, який пройде у Варшаві у грудні цього року, у студії соціальної психології університету Humanistycznospołecznego (SWPS).

Фіналісти будуть перекладати запропоновані тексти з англійської або німецької на польську мову, використовуючи програмне забезпечення SDL Trados Studio, яке люб'язно надасть Localize.pl. Оголошення результатів та церемонія нагородження відбудеться того ж дня. Повірте, боротися дійсно є за що, адже головним призом за кращі переклади для п'яти авторів з англійської та 5-ти з німецької мови буде оплачуване стажування у бюро перекладів Skrivanek. Крім того, будуть відібрані переможці щорічного мовного курсу на онлайн-платформі, які зможуть отримати цінні призи, надані спонсорами даного проекту.

З кожним роком конкурс «Перекладачі на старт» стає все більш популярним серед прагматичної польської молоді, яка прагне заявити про себе, як про перспективних фахівців на міжнародному ринку праці. В останньому виданні взяли участь понад 100 осіб, з яких 42 кандидати отримали право випробувати свої сили у фіналі. Під час завершального етапу конкурсу, який відбувся 1 грудня 2017 року на факультеті вивчення англійської мови у Варшавському університеті, крім відбору переможців та вручення премій, учасники могли також ознайомитися зі специфікою роботи в індустрії перекладів. Магдалена Плута, керівник відділу вербування у компанії Skrivanek, повноцінно розкрила тему особливостей різного типу перекладів, а також, що важливо, відкрила секрети щодо того, що робити, щоб стати перекладачем високого рівня. Після її значної промови, студентам випала нагода поставити хвилюючі питання та отримати на них вичерпні відповіді. Цього року захід буде проходити в аналогічному форматі.

Як виглядає стажування у Skrivanek для переможців конкурсу?

Це 3-місячні оплачувані дистанційні практики, у ході яких переможці отримують реальні запити на переклад. Після виконання взятого у роботу завдання, стажисти звертаються до викладача (куратора), який оцінює виконаний переклад з точки зору основної та технічної коректності. Учні регулярно інформуються про свою роботу та прогрес. Стажисти також отримають навчання за програмою Across та будуть виконувати завдання у цій програмі. Ця форма практики дозволяє швидко взяти участь у роботі перекладача та дізнатися, як працює професійне бюро перекладів. Нагадаємо, стажування надаються для 5 студентів англійської філології та 5 студентів німецької філології.Додаткова інформація: www.skrivanek.pl

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини