Англійська філологія. Огляд і рейтинг спеціальності

29618
Facebook Twitter
Англійська філологія. Огляд і рейтинг спеціальності

На дворі 21 століття, та вже нікого не здивувати швидкою розмовою іноземною мовою, тим більше, англійською, але англійська філологія — це зовсім інший рівень знань.


На дворі 21 століття, та вже нікого не здивувати швидкою розмовою іноземною мовою, тим більше, англійською, але англійська філологія — це зовсім інший рівень знань. На даному факультеті все вивчається саме через призму любові до слова, як власне й перекладається термін філологія. Також, цей термін має на увазі під собою цілий ряд дисциплін, які обов'язково будуть детально розглядатися, при перевазі цього напрямку, серед яких: текстологія, лінгвістика та інші. На факультеті англійської філології є унікальна можливість вивчити культуру народу, завдяки тексту. Особливість цього факультету полягає в тому, що, вибираючи даний напрямок в закладах вищої освіти Польщі, Ви отримаєте європейський диплом, який визнається Європою та світом, з помірною вартістю за навчання. В майбутньому, Ви зможете реалізувати свій потенціал працюючи перекладачем, працівником туристичної фірми, або в іншому напрямку тому, що перелік досить об'ємний.

Особливості та тонкощі спеціальності

Виключно гуманітарний факультет. Якщо легко дається вивчення іноземних мов, то цей факультет саме те, що потрібно. На факультеті вивчаються не тільки іноземні мови, а й навички міжнародного спілкування, лінгвістика, культура та історія країн. Після закінчення факультету Англійської філології, випускники зможуть працювати на таких вакансіях як перекладач, викладач іноземної мови, а також в міжнародних організаціях. Перед випускником факультету відкриваються багато дверей різних компаній, бо в наш час, у всіх організаціях, котрі динамічно розвиваються та прагнуть вийти на міжнародний ринок, вимоги до кандидата — це знання іноземних мов. Хоча, на сьогодні, рейтинг спеціальності становить 49%, не можна сказати, що вона не має попиту. Вся річ в тому, що професії досить відповідальні, а робота — трудомістка. Наприклад, працюючи синхронним перекладачем, Вам знадобляться не тільки знання культури та мови Вашого клієнта, але, також не обійтися без особливих навичок в психології, етиці та естетиці.

Як обрати установу вищої освіти в Польщі?

При виборі вищого навчального закладу, для українців дуже важливу роль грає форма власності. Через те, що державні польські університети просувають, в першу чергу, польських студентів на вакантні робочі місця, то, склалася тенденція, що наші співвітчизники обирають недержавні ВНЗ. Те, що приватні установи просувають українських випускників на міжнародний ринок праці, не є єдиною перевагою. Також, варто відзначити існування різних знижок на навчання, та те, що навіть первинна повна вартість завжди набагато нижче, ніж в публічних ВНЗ, а якість, на тому ж рівні, а, часто і вище.

ВНЗ Республіки Польща, з факультетом Англійської філології

Серед 470 ВНЗ Польщі, з яких одна третина державні, ми підібрали кілька варіантів університетів, які надають навчання англійської філології за помірну вартість, але дають блискучі знання цій галузі. Серед них:

1. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) — €1450 обходиться навчання на польському, навчання англійською — €2500.

2. Академія Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk) — €1300.

3. Університет Банкова у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu) — €1083.

4. Університет Гуманітарних Наук (Społeczna Akademia Nauk) — €1750, англійською 2200 євро.

5. Університет Менеджменту у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Zarządzania "Edukacja" we Wrocławiu) — €1120.

Дисципліни, які вивчають на даному факультеті

Перелік предметів однаковий як в приватних, так і в державних ВНЗ, та складається з наступних дисциплін:— практична англійська мова;— історія англійської мови;— теоретична граматика;— лексикологія;— стилістика;— країнознавство;— історія англійської літератури;— теорія комунікації;— методика викладання;— міжнародні комунікації;— лексикографія;— географічні варіації мови;— переклад і інтерпретація.

Випускники цього факультету часто реалізовують себе, в самих, здавалося б, різних професіях, які, на перший погляд, не стосуються галузі досліджень. Серед таких нерідко зустрічаються: співробітники видавництв, романісти, перекладачі художньої літератури, співробітники фірм, які мають багато іноземних зв'язків та контактів.На закінчення відзначимо, що для того, що обрати англійську філологія, треба бути людиною-гуманітарієм. Якщо у Вас аналітичний склад розуму, та математичні нахили, то, на цьому факультеті Вам, просто буде нудно. Також, варто врахувати, що велика схильність до мов, лінгвістики, інтерес до морфології та словотворення — не просто полегшить наше навчання, а зробить його приємним, цікавим та необтяжливим. До того ж, отримавши європейський диплом польської установи вищої освіти, Ви зможете знайти гідну та високооплачувану роботу, не тільки в Польщі, або Україні, а й у всіх країнах ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини