Підсумки рейтингу «Перспектива». ВНЗ Польщі, які вибилися до лідерів у 2017 році

8447
Facebook Twitter
Підсумки рейтингу «Перспектива». ВНЗ Польщі, які вибилися до лідерів у 2017 році

Стаття буде цікава для студентів польських ВНЗ, а також кандидатів на навчання, оскільки ми висвітлимо підсумки рейтингу Perspektywy та думку експертів з цього приводу.

Найвпливовіший рейтинг серед установ вищої освіти Республіки Польща — Perspektywy, влітку 2017 року 18-й раз оприлюднив результати. Таким чином, до п'ятірки кращих польських університетів входять Варшавський університет та Ягеллонський університет (1-е місце), Варшавський технологічний університет (3-е місце) й Університет ім. Адама Міцкевича у Познані та Вроцлавський технологічний університет (4-е місце). Про це було оголошено в офіційному фіналі рейтингу університетів Perspektywy 2017, який відбувся 12 червня у Варшаві. За сприятливих обставин варто очікувати й 19-е видання вже зовсім скоро, у середині літа 2018 року. Стаття буде цікава для студентів польських ВНЗ, а також кандидатів на навчання, оскільки ми висвітлимо підсумки рейтингу Perspektywy та думку експертів з цього приводу.

Особливості рейтингу та експертна позиція

Рейтинг університетів Perspektywy — це щорічна оновлена ​​карта якості польської вищої освіти, як висловився з цього приводу Вальдемар Сівіньский, президент освітнього фонду Perspektywy. За його словами, основні контури навчання — постійні, рух академічної маси не припиняються. Деякі освітні установи розташовані на плато, інші на вершинах, все залежить від того, наскільки ВНЗ готові змінюватися відповідно до вимог глобального ринку праці.

В цілому, експерти, студенти та викладачі є свідками процесу вдосконалення польських академій, які грають все більш важливу роль. Президент освітнього фонду Perspektywy особливо підкреслює, що організатори та всі голови намагаються зробити рейтинг відображенням змін, які відбуваються у вищій освіті.

Професор Міхал Клейбер сказав, що «Перспектива» є тим помічником для учнів середніх шкіл та іноземних абітурієнтів, який, з одного боку сприяє вибору області навчання та університету, а з іншого — допомагають ректорам та міністрам зрозуміти те, що можна та потрібно поліпшити.

Церемонія нагородження та партнери проекту

Події, які проходили у рамках нагородження викликали бурю позитивних емоцій у всіх присутніх. Під час церемонії, дипломи були вручені деканам кращих факультетів, які проводять дослідження у 47 областях. Переможці рейтингу інженерного навчання були нагороджені 17 травня під час Форуму лідерів інженерної освіти. Всього у рейтингу 2017 року були оцінененні 68 напрямків.

Santander Universidades був партнером рейтингу університетів 2017 року, яким керує Банк Zachodni WBK у Польщі. Представник банку виступив з промовою та подякував усім учасникам. Розглядаючи рейтинг перспектив, варто згадати його чотири основні пріоритети: інновації та підприємництво, цифровізація університетів, інтернаціоналізація університету, які допомагають студенту знайти роботу після закінчення університету.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що даний рейтинг приносить загальну користь, оскільки допомагає абітурієнтам з вибором ВНЗ, а уряду показує можливі недоліки у системі освіти, котрі, як показує практика, він швидко усуває.Отже, всі учасники та призери рейтингу «Перспектива», щохвилини працюють над поліпшенням свого функціонування. Також, над поліпшенням всієї системи вищої освіти Республіки Польща активно працює міністр Ярослав Говін зі своєю командою, що ми можемо спостерігати через призму внесених нещодавно доповнень до Конституції. З кожним роком університети Польщі стають все більш конкурентоспроможними на міжнародній арені, а подібні рейтинги підштовхують їх до інновацій та позитивних змін.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини