Ягеллонський університет — найдавніший університет в Кракові

11427
Facebook Twitter
Ягеллонський університет — найдавніший університет в Кракові

Стаття буде пізнавальною для тих абітурієнтів, які планують здобути вищу освіту в структурах державного типу або шукають їм гідну альтернативу.


Краківський Університет (Ягеллонський Університет, Uniwersytet Jagielloński) — найстаріший з навчальних закладів в Польщі і один з найдавніших в даному регіоні Європи. Не багато можуть похвалитися такою історією і таким вражаючим спадком. Не дивлячись на те, що заснований він в 1364 році, університет завжди крокує в ногу з часом, розвиває нові напрямки, створює групи досліджень і відкриває шанс на безкоштовну освіту за допомогою власних стипендіальних фондів. Стаття буде пізнавальною для тих абітурієнтів, які планують здобути вищу освіту в структурах державного типу або шукають їм гідну альтернативу.

Особливості Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

Відмінною рисою цього ВНЗ є те, що він уміло поєднує в навчанні свої студентів, передові інноваційні технології в тандемі з старовинними фундаментальними традиціями. Краківський Університет готує кваліфікованих кадрів по 139 напрямках. Унікальність структури полягає в існуванні Collegium Medicum, який раніше був трьома окремими факультетами, але був об'єднаний в цілісний підрозділ. Славиться широким вибором напрямків досліджень з питань Європейської інтеграції. Серед знаменитих випускників, мабуть, найяскравішим прикладом був Папа Римський Іоанн Павло II.

Спеціальності і вартість навчання в Uniwersytet Jagielloński

ВНЗ Польщі державного типу не сильно відрізняються в питаннях вартості, але розглянемо більш детально. Варто зауважити, що серед усіх закладів вищої освіти Кракова, публічного та приватного характеру, Краківський Університет має найвищі ціни на навчання. На факультеті міжнародних відносин і політичних наук, до слова один з нових течій ВНЗ, вартість навчання знаходиться в діапазоні від €2200 до €4200. Ще одне цікаве нововведення, на цьому факультеті з'явилася кафедра Україністики, що в черговий раз підтверджує підтримку міжнародних відносин на високому рівні. Оплата навчання спеціальності «Культуробачення (rosznawstvo)» становить €2200. Самим новим напрямком є ​​факультет біохімії, біофізики та біотехнології плата на якому за перший рік навчання варіює €1086-€1134.

Альтернативи Краківському вищому навчальному закладу

Навчання за кордоном — це вигідний і перспективний варіант для українських абітурієнтів, але питання вартості навчання займає далеко не останнє місце. ВНЗ Кракова надають визнаний європейський диплом, при цьому не доводиться економити на навчанні в шкоду якості, так як воно досить доступна. Варто визнати, незважаючи на всі переваги і перспективи Ягеллонського Університету, для більшості претендентів на навчання, без стипендіальної підтримки подужати плату і збори практично не реально. Але це не проблема, достатньо приватних установ пропонують аналогічні спеціальності, такої ж якості освіти, але за більш помірну плату. Наприклад, Академія Соціальних Наук (Społeczna Akademia Nauk w Krakowi) навчає за напрямом «Культуробачення» з платою в €702 в рік. Напрям «Журналістики» можна опанувати в Академії Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) за €1300, в той час як в Краківському Університеті доведеться заплатити €1940.

Отже, на користь вибору не такого відомого і помпезного ВНЗ, а достойної приватної установи вищої освіти свідчить той фактор, що на польський ринок праці державні ВНЗ просувають, в основному, своїх співвітчизників. Український випускник ризикує на довгий час зануриться в пошуки пристойного місця роботи, закінчивши настільки величний Краківський університет. У той час, як не публічні вищі навчальні заклади готують фахівців для подальшої реалізації свого потенціалу в міжнародних компаніях. Адекватно оцініть свої бажання і очікування від майбутньої освіти і робіть правильний вибір.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини