Підробіток за фахом або з максимальним доходом. Чому віддати перевагу?

5418
Facebook Twitter
Підробіток за фахом або з максимальним доходом. Чому віддати перевагу?

Оскільки наші співвітчизники найчастіше віддають перевагу університетам Республіки Польща, в даній статті ми розглянемо, який підробіток доцільніше вибрати: максимально прибутковий або той, котрий приносить досвід.

Європейським студентам дуже вдало вдається поєднувати підробіток з навчанням у структурах вищої освіти, оскільки вони навчилися правильно організовувати час та розставляти пріоритети. Варто зауважити, що у різних державах Європи вимоги щодо документального боку підробітку та часу, який дозволено працювати при навчанні на стаціонарі, трохи відрізняються. Також є особливі нюанси, які не можна ігнорувати студентам інших форм навчання, які бажають працювати під час отримання кваліфікації. Звісно, все залежить від конкретної країни, учня ВНЗ, навіть самої структури освіти та сфери діяльності, в якій планується отримувати додатковий дохід. Основне правило для студентів всього світу, щоб у гонитві за поліпшенням матеріального становища не завдати шкоди навчанню. Оскільки наші співвітчизники найчастіше віддають перевагу університетам Республіки Польща, в даній статті ми розглянемо, який підробіток доцільніше вибрати: максимально прибутковий або той, котрий приносить найбільший практичний досвід.

Що впливає на вибір польських студентів при визначенні з різновидом підробітку?

Дуже багато залежить від того, який напрямок досліджень було обрано студентом та на якій формі навчання зайнятий учень. Особливо підкреслимо, що у зв'язку зі змінами, внесеними у 2015 році до «Закону про іноземців», який регулює життя та діяльність іноземців у Польщі, студенти очного відділення можуть працювати на свій розсуд, не обмежуючись у часі. Також для них не потрібні додаткові дозвільні документи, але це не поширюється на учнів заочного, вечірнього, дистанційного відділень та слухачів лекцій. Що стосується самого визначення щодо специфіки роботи, тут теж все залежить від особистого розсуду. Одні вибирають підробіток на громадських заходах, щоб мати можливість відвідувати події міжнаціонального масштабу, при цьому підзаробити додаткових коштів. Інші орієнтуються на свої таланти та особисті якості.

Треті хочуть приділяти мінімум часу роботі, при цьому, заробляти якомога більше грошей. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY особливо підкреслюють, що попри те, вибере студент підробіток за фахом або більш прибутковий, але не пов'язану з майбутньою професією, все одно вдасться набути практичного досвіду, який так цінується локальними та міжнародними роботодавцями.

Ким можуть підробляти студенти різних спеціальностей?

Якщо все-таки є бажання прямо або опосередковано зв'язати свій підробіток з майбутньою спеціальністю, учні наступних напрямків можуть вибрати такі види робіт під час навчання у Польщі:

— учні факультету ІТ-технологій можуть підробляти помічниками програмістів, обслуговувати невеликі компанії та офіси;

— студенти факультетів менеджменту можуть набути досвіду та додаткових знань виконуючи обов'язки хостес, адміністратора, менеджера з продажу та інші, подібного роду;

— учні факультетів дієтики та подібних завжди можуть підробляти асистентом дієтолога, консультантом з дієтичного харчування та інші.

Наостанок хотілося б зазначити, що знайти підробіток зовсім не складно, адже сотні вакансій пропонуються у холі університету, у бюро кар'єри при ВНЗ, на спеціалізованих сайтах або ярмарках вакансій.

Студенти установ вищої освіти Польщі успішно справляються з суміщенням роботи та навчання. Звичайно, виконуючи ті обов'язки, які чекатимуть Вас у майбутньому ще під час навчання, навіть за скромну плату, Ви не тільки отримаєте безцінний професійний досвід, але й придбаєте звичайні трудові навички, що послужить хорошу службу при побудові кар'єри.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини