Підробіток для польських студентів

2387
Facebook Twitter
Підробіток для польських студентів

Учні польських освітніх структур, як і їхні європейські колеги, намагаються активно підробляти ще під час придбання професії, а яким саме тимчасовим роботам вони віддають перевагу, ми розповімо у цій статті.

Навчання у Республіці Польща має безліч плюсів, серед них варто відзначити економію на оплаті за навчання, при цьому, отримання якісного європейського диплома, програми мобільності для студентів та аспірантів, перспективне працевлаштування, стрімкий розвиток професійного та творчого потенціалу, та інші переваги. Також, на відміну від інших країн Європейського Союзу, яким можуть віддати перевагу українці, у Польщі набагато нижче супровідні витрати на проживання, організацію побуту, харчування та веселе проведення часу. Проте які б витрати не лягали на плечі студентів або їх батьків, природним станом є бажання їх скоротити. Учні польських освітніх структур, як і їхні європейські колеги, намагаються активно підробляти ще під час придбання професії, а яким саме тимчасовим роботам вони віддають перевагу, ми розповімо у цій статті.

Оптимальні види підробітків для студентів університетів Польщі

Як показує досвід фахівців центру польської освіти UP-STUDY, студенти університетів РП шукають підробіток на час навчання не тільки з метою збагачення, а й для того, щоб придбати перший досвід роботи, навчитися взаємодіяти у трудовому колективі, а також, щоб мати можливість налагодити нові, іноді корисні контакти. На сьогодні, серед студентів, як резидентів країни, так і іноземців, найбільш поширені підробки у наступних напрямках:

  • сфера обслуговування. Тут є багато плюсів, по-перше, крім ставки можна отримати додаткові бонуси та чайові. Як розповідають бувалі студенти, іноді можна отримати за зміну понад 150 злотих. Також, можна швидко просунутися кар'єрними сходами, від помічника на кухні, до бариста, бармена та т.д;
  • сфера торгівлі. Досить гнучкий графік, можливість отримання крім ставки ще й відсотка від продажів, велика кількість комунікацій, з допомогою яких можна як навчитися вирішувати будь-яку, навіть саму підступну ситуацію, так і завести корисні знайомства, ось ті позитивні аспекти, з огляду на які учні польських університетів вибирають підробіток у цьому напрямку;
  • репетиторство. Такий вид тимчасового заробітку вибирають ті учні освітніх структур, які приїхали до Польщі з України, Росії, Білорусії, та інших держав та практично досконало володіють рідною мовою, а також мають здатності до ефективних комунікацій. Варто зауважити, що такий вид підробітку не вимагає великих витрат часу, але оплачується дуже добре. Деякі студенти, завдяки репетиторству можуть не тільки самостійно оплачувати навчання у приватних польських університетах (у них навчання дешевше, не поступаючись в якості), але й подорожувати під час вік-ендів в іноземні держави.

Варто зауважити, що як польські, так і інші європейські роботодавці високо цінують молодих фахівців, які отримали свій перший досвід роботи, ще під час придбання кваліфікації. По-перше, це свідчить про активну життєву позицію та цілеспрямованість. По-друге, у такого претендента на вакансію, крім знань професії, є додаткові вміння, як мінімум, організації робочого часу та простору, на відміну від випускників без досвіду роботи.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що підробіток під час навчання — відмінна ідея, але фахівці UP-STUDY рекомендують практикувати це лише у другого року навчання. Це необхідно для того, щоб на першому курсі максимально позитивно себе зарекомендувати. Також, варто пам'ятати, що лише фактом вступу до європейських ВНЗ не добитися всіх переваг, для цього необхідно старанно вчитися, здобувати практичний досвід та шукати варіанти отримання додаткових сертифікованих навичок.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини