Диплом про вищу освіту — що варто знати? Особливості придбання кваліфікації у Польщі

7458
Facebook Twitter
Диплом про вищу освіту — що варто знати? Особливості придбання кваліфікації у Польщі

Після кожного етапу навчання видається документ, який є доказом, що підтверджує досягнутий рівень освіти. У наведеній нижче статті ми розповімо що потрібно зробити, щоб повноцінно здобути вищу освіту та відповідне свідоцтво.

Після кожного етапу навчання видається документ, який є доказом, що підтверджує досягнутий рівень освіти. Це стосується придбання кваліфікації не тільки в українських університетах, а й у всіх іноземних навчальних закладах. Відмінності у типах освітніх структур не впливають на цей факт. Звичайно, кажучи про отримання професії, у кожній окремій державі є свої особливі нюанси, а також законодавча база, яка регулює деталі, зовнішні договори, які визнають/не визнають дипломи, видані в закордонних країнах та інші відмітні аспекти. Але, у разі набуття знань в освітніх структурах, такі дії завжди мають підтверджуючі документи: сертифікати, дипломи, посвідчення. У наведеній нижче статті ми розповімо що потрібно зробити, щоб повноцінно здобути вищу освіту та відповідне свідоцтво.

Сертифікат про закінчення навчання. Що ним може слугувати?

Студенти університетів Республіки Польща та інших країн отримують диплом про вищу освіту, після успішного завершення всієї програми обраного курсу та складання всіх іспитів. Даний документ отримується при присвоєнні будь-якого ступеня. У разі ступеня бакалавра, після 3-3.5 років навчання, при придбанні магістра, через 5 років.

Також, в польських навчальних закладах присутній ступінь інженера, термін навчання на якому складає 7-8 семестрів. При придбанні додаткових навичок, під час навчання на обраній спеціальності, студенти можуть отримати або відповідний сертифікат, або диплом учасника, якщо це був якийсь конкретний семінар чи конференція.

Як отримати ступінь бакалавра або магістра в Польщі?

Просто закінчити навчання недостатньо. Отримати документ можна тільки після захисту дипломної роботи. Це означає, що спочатку необхідно успішно пройти всі іспити у сесії, написати наукову роботу, яка буде прийнята рецензентом на розгляд та допуск до захисту. Як тільки Ви досягнете успіху у цій справі, всі необхідні дані переходять до деканату, де готується підтвердження про готовність завершити освіту певною мірою. Найчастіше необхідно надати дипломну роботу, оформлену на компакт-диску, копію титульної сторінки, чорно-білі фотографії у гала-наряді, сертифікат згоди на обробку персональних даних.

У багатьох університетах існує так звана обов'язкова картка студента, яка застосовується до бібліотек. Якщо у Вас все ще знаходяться запозичені книги, але Ви бажаєте закрити всі питання, тоді потрібно їх повернути та отримати відповідні позначки на цій «карті». Бібліотекар закриє обліковий запис та поставить печатку як доказ того, що у Вас не зберігаються бібліотечних посібників вдома.

Купівля університетського диплома. Які негативні наслідки?

На жаль, в Інтернеті є багато пропозицій, які можна використовувати для придбання не тільки дипломної роботи, а й диплома у цілому. Дипломний сертифікат, безумовно, виглядає дуже привабливим у резюме, але краще не обманювати роботодавців, тому що вони можуть швидко перевірити наявність такої компетенції. Коли польський роботодавець дізнається, що у прийнятого кандидата помилковий диплом, він може повідомити про це поліцію. Ця ситуація призведе до покарання, наприклад, до виплати штрафу. Однак це ще не все, тому що інші роботодавці обов'язково дізнаються про спробу обману — з цієї причини може бути важко знайти нове джерело доходу. Зважаючи на це, фахівці UP-STUDY рекомендують ні в якому разі не вдаватися до таких методів придбання бажаної кваліфікації.

Отже, коли термін, відведений для придбання кваліфікації підійшов до кінця, це не означає, що Ви автоматично отримаєте диплом про вищу освіту. Для того, щоб весь процес був офіційно закінчений, та Ви здобули свій якісний європейський диплом одного з польських університетів, потрібно скласти всі іспити, написати та захистити дипломну роботу, а також передати всі необхідні відомості до деканату. Тільки після цього, Ви можете отримати на руки свідоцтво про закінчення навчання та придбання кваліфікації, та продовжувати будувати свою блискучу кар'єру у цивілізованому розвиненому суспільстві.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини