Перспективність навчання в Польщі. Як отримати максимальну вигоду?

7964
Facebook Twitter
Перспективність навчання в Польщі. Як отримати максимальну вигоду?

Майже у кожного українця у віці від 16 до 27 років знайдеться хоч один знайомий, який вчиться в Республіці Польща. Це і не дивно, адже відсоток українців в польських установах вищої освіти зростає з кожним роком.

Ті, кого цікавить здобуття вищої освіти за кордоном, напевно, чули від друзів, знайомих, або читали в засобах масової інформації про те, скільки переваг дає європейський диплом. Майже у кожного українця у віці від 16 до 27 років знайдеться хоч один знайомий, який вчиться в Республіці Польща. Це і не дивно, адже відсоток українців в польських установах вищої освіти зростає з кожним роком. Позаконкурентна плата за навчання в більшості освітніх установ, висока якість навчання, висококваліфіковані викладачі та програми мобільності для студентів та аспірантів — не повний перелік того, що можуть запропонувати ВНЗ Польщі. Але, щоб отримати всі переваги, потрібно старанно трудитися в заданому напрямку, що ми більш детально обговоримо в даній статті.

Особливості навчання в університетах Польщі

Дійсно, університети РП надають масу переваг, причому, не тільки перед вітчизняними, а й іншими європейськими ВНЗ. Також, законодавство, яке стосується перебування та діяльності іноземців в РП стає все більш лояльним з кожним роком.

Ніде в Європі немає таких демократичних правил, щодо підробітку студентів під час навчання. Варто згадати й сам навчальним процес, який дає більше свободи, завдяки таким аспектам:

— студенти стаціонарної форми навчання можуть працювати без додаткових дозволів та без обмежень у кількості робочих годин;

— навчальний тиждень передбачає 1 день для самоосвіти, що дозволяє реалізувати свій потенціал й поза стінами альма-матер;

— невдачу на іспиті можна перескласти, для цього передбачається два шанси;

— графік занять можна скласти самостійно, завдяки електронній системі USOS можна записатися на заняття, наприклад, фізичної культури, з іншою групою та тим навантаженням, яке більше підходить;

— отримання іноземного досвіду навчання, завдяки міжнародним програмам обміну студентами, аспірантами та іншими науковими співробітниками.

Як отримати максимум від навчання в Польщі?

Не варто приймати зарахування до вищого навчального закладу, як щасливий квиток. Насправді — це старанна праця, і ніякі переваги не отримати, якщо не розвиватися, самовдосконалюватися та додавати знання поза своєю професійною діяльністю. Серед можливостей, які відкриває навчання у РП, фахівці UP-STUDY відзначають наступні:

— якісний європейський диплом за доступну вартість;

— швидке працевлаштування, після закінчення навчання;

— можливість виходу на міжнародний ринок праці;

— участь в наукових, науково-дослідних проектах;

— пошук роботи (як тимчасового підробітку, так і постійного місця праці) з допомогою бюро кар'єри та подібних структур, які організовують при багатьох польських університетах.

Іноземні студенти, які планують, після закінчення навчання, знайти гідне місце працевлаштування за кордоном, вибирають приватні університети РП, оскільки останні мають налагоджені взаємини з іноземним бізнесів та активно просувають своїх учнів на роботу в такі компанії.

З вищевикладеної інформації випливає, що, для того, щоб отримати всі переваги, які можуть надати освітні установи РП, потрібно старанно вчитися. Також, обов'язково необхідно проявляти активність поза стінами ВНЗ, наприклад, брати участь в наукових проектах, використовувати можливість отримання іноземного досвіду й інші варіанти. Хорошим поштовхом для розвитку кар'єри є підробіток у вільний від навчання час, який дозволить не тільки поліпшити матеріальне становище, а й дати уявлення про специфіку взаємодії трудового колективу в Європі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини