Стаціонарне навчання в Польщі. Кращі міста для іноземців

7709
Facebook Twitter
Стаціонарне навчання в Польщі. Кращі міста для іноземців

Установи вищої освіти Польщі дають можливість вибрати кілька форм навчання. Кожен абітурієнт робить вибір самостійно, але варто проаналізувати особисту платоспроможність, додаткові можливості та пріоритети.

Навчання в Республіці Польща відрізняється високою якістю, перспективністю, після отримання диплома та доступністю. Не дивно, що багато українських абітурієнтів обирають його, замість вітчизняного. Установи вищої освіти Польщі дають можливість вибрати кілька форм навчання. Кожен абітурієнт робить вибір самостійно, але варто проаналізувати особисту платоспроможність, додаткові можливості та пріоритети. Як показує практика, українські випускники 11 класів вважають за краще вчитися на стаціонарній формі навчання в приватних освітніх структурах. Такий вибір обґрунтовується тим, що вони прагнуть знаходитись в середовищі навчання постійно, щоб мати можливість увібрати всю нову інформацію та перейняти досвід висококваліфікованих викладачів. У даній статті ми розглянемо особливості та переваги навчання на стаціонарі в Польщі, а також, кращі міста для навчання іноземців.

Форми навчання в Польщі. Особливості стаціонару

Система польської освіти побудована відповідно до Болонської декларації, що означає наявність двох рівнів навчання. Також, передбачається навчання в наступних формах:

— денна (стаціонарна) studia stacjonarne. Графік занять передбачає відвідування в денний час 4 дні на тиждень, а один передбачається для самостійного навчання. Час, який повинен студент провести на заняттях регламентовано Міністерством освіти РП та, в залежності від напрямку досліджень, має становити від 20 до 30 годин/тиждень;

— вечірня (studia niestacjonarne, wieczorowe). Всі пари викладаються вечорами будніх днів. Цей різновид завжди проходить на платній основі, вартість не сильно відрізняється від заочної;

заочна (studia niestacjonarne, zaoczne). Передбачає приїзд на навчання двічі на місяць, повні вихідні дні. Трапляється, що учням доводиться відвідувати заняття частіше. Є платною як у приватних, так і у публічних ВНЗ;

— екстернатна (studia eksternistyczne). Має на увазі вільне слухання лекційного матеріалу. Застосовується як для бакалаврату, так і для магістратури. Не відвідуючи університет, учень отримує перелік тем та працює над ними, консультуючись у лектора;

— індивідуальна (IOS, indywidualna organizacja studiów). Це відгалуження від стаціонару, що має на увазі відвідування занять не менше 50-ти%.

Найперспективніші міста для іноземних абітурієнтів

Роботодавці більше цінують диплом, який був отриманий в столиці або великих містах. Важливо, при виборі місця для навчання, щоб перспективність самого міста та установи вищої освіти в ньому, були на одному рівні. Українцям та іншим іноземним абітурієнтам, фахівці UP-STUDY рекомендують придивитися більш детально до наступних польських міст та ВНЗ у них:

1. Вроцлав. Великий логістичний центр Польщі, який розташувався в безпосередній близькості до європейських столиць. У ньому розмістили свої головні офіси багато іноземних компаній, а також є представництва великих інтернет-мереж, таких як Амазон.

2. Варшава. Столиця РП та місто, яке є центром бізнесу, підприємництва, культури, науки, досліджень та економіки. Відкриває масу можливостей як в освітньому, так і в загальнорозвиваючому плані.

3. Познань. Не саме барвисте містечко, але дає можливість швидко реалізувати свій професійний потенціал.Отже, вчитися в Польщі перспективно як на стаціонарі, так і на інших формах навчання. Звичайно, якщо є бажання повністю зануритися в студентське середовище, тоді варто вибирати денне відділення. Що стосується місця навчання, то найбільш комфортними та пріоритетними для іноземців є західні польські міста.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини