Перехід до польського ВНЗ

7040
Facebook Twitter
Перехід до польського ВНЗ

Куди перевестися, бажаючи змінити локацію навчання? Яким чином відбувається процес переходу з ВНЗ до ВНЗ? З якими складнощами можуть зіткнутися студенти, які зважилися на такий крок? Всі ці питання ми обговоримо у статті.

Вибір установи вищої освіти є тим кроком, який лякає більшість молодих людей. Річ не у тому, що вони бояться відповідальності, яку потрібно брати за себе та своє майбутнє. Швидше суть криється у тому, що ніхто не хоче згаяти час. Присвятивши вивченню обраної професії 3-5 років, очікується отримання бажаного результату та перспектив. Якщо приклавши належну кількість зусиль не вдається просунутися кар'єрою або почати її побудова, у разі, якщо навчання ще триває, значить проблема криється у структурі освіти. Хоч як це прикро, але українці часто стикаються з такою ситуацією, після деякого часу навчання виявляється, що викладачі не прагнуть поділитися досвідом, а інформація, передбачена курсом, не відповідає потребам ринку. У цей момент варто задуматися про те, щоб перевестися до іншого університету, та краще зробити це за межі Батьківщини. Куди перевестися, бажаючи змінити локацію навчання? Яким чином відбувається процес переходу з ВНЗ до ВНЗ? З якими складнощами можуть зіткнутися студенти, які зважилися на такий крок? Всі ці питання ми обговоримо у статті.

У яких випадках краще починати готуватися до переведення?

Фахівці UP-STUDY рекомендують відразу, як тільки зрозуміли, що ВНЗ не здатний задовольнити Ваші запити, підбирати відповідну структуру вищої освіти. Попередньо, краще визначитися з країною навчання. На цьому етапі варто детально розглянути пропозиції університетів Польщі, які, крім справедливої ​​вартості, пропонують великі можливості набуття практичного досвіду, а також виходу на міжнародний ринок праці. До речі, те, що польські установи проводять набір двічі на рік, на літній та зимовий семестри, на руку українським абітурієнтам та студентам, які бажають зробити перехід, оскільки не потрібно витрачати час на очікування. Більш ґрунтовно говорячи про те, коли краще здійснювати перехід, зауважимо, що чим раніше прийшло усвідомлення такої необхідності, тим краще, адже таким чином розрив між Вами та польськими колегами буде мінімальний.

Наприклад, якщо рішення прийшло на першому-другому курсі, є шанси того, що вдасться приєднатися до групи відповідного курсу. Але, якщо перехід проводиться на третьому-четвертому курсах, тоді може статися, що доведеться втратити рік, відновлюючи академічний розрив.

Перелік документів та справ, які потрібно зробити для переходу до польського ВНЗ

Віддавши перевагу одному з обраних польських університетів для переведення, дізнавшись заздалегідь, чи є у ньому потрібна спеціальність та які вимоги до рівня мови, варто зібрати пакет документів. По-перше, необхідно відправити запит до деканату ВНЗ, в якому на поточний момент відбувається навчання, з проханням про видачу академічної виписки. Документ включає дані, щодо назви курсу, спеціалізації, вивчених дисциплін та кількості набраних кредитів. В обов'язковому порядку до моменту передачі необхідного пакету до польського ВНЗ потрібно отримати сертифікат, що підтверджує знання польської або англійської мови (у залежності від мови обраної програми). Коли всі документи відправлені, та обрана структура підтвердила зарахування, слід відразу записатися на подачу запиту, на довгострокову польську візу категорії D.

Підсумовуючи, варто зауважити, що зараз досить великий відсоток українських абітурієнтів вибирає університети Польщі, щоб за доступною вартістю придбати якісний європейський диплом. Ті молоді люди, які побоялися спочатку вступати за кордон, але переглянули свої погляди, можуть сміливо готувати документи, та здійснювати переведення. Дійсно, процес переходу трохи трудомісткий, але перспективи, які відкриваються з польським дипломом, того варті, та краще у цьому переконатися на власному досвіді.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини