Переваги волонтерської діяльності під час навчання у РП

1358
Facebook Twitter
Переваги волонтерської діяльності під час навчання у РП

Яку користь волонтерство може принести студентам польських університетів? Яка його роль у цілому? Обговоримо питання у статті.

Ринок праці вимогливий до працівників та роботодавців. Як перші, так і другі, щоб домогтися успіху, повинні знайти щось, що дозволить їм стати помітнішими. Учні ВНЗ прагнуть набути досвіду під час отримання кваліфікації. У свою чергу роботодавці організовують програми стажувань, щоб залучити талановитих молодих людей. Ще одним способом стати привабливим на ринку праці та виділитися в обох випадках є волонтерство. Яку користь воно може принести студентам польських університетів? Яка його роль у цілому? Обговоримо питання у статті.

Волонтерство — що це значить на ринку праці?

Для осіб, які не шукають роботу, будь-яка непрофесійна діяльність, зокрема волонтерська, дає можливість виділитися. Кандидати з різним досвідом, набутим у цьому виді діяльності, можуть бути охоче прийняті роботодавцями. З іншого боку, компанії, які цінують активних кандидатів, користуються інтересом здобувачів.

Що отримує волонтер в обмін на допомогу іншим?

Волонтерство — це діяльність. Людина, яка приєднується до волонтерської програми, залучена та креативна. Можна припустити, що такі функції будуть показані на робочому місці. Активність може допомогти у контактах з потенційними роботодавцями. Практичний досвід є однією з основних вимог, що пред'являються роботодавцями, перш ніж вони вирішать підписати трудовий договір. Це проблема для людей, які виходять на ринок. Волонтер може познайомитися з галуззю, котра його цікавить, та водночас отримати універсальну компетенцію. Завдяки цьому, починаючи першу роботу, він зможе продемонструвати як теоретичні знання, отримані у ході навчання в одному з обраних університетів Польщі, так і практичний досвід роботи в організації у певній групі.

Результат, який отримує волонтер, — найкраща підготовка до проєктів, які здійснюються у рамках професійної діяльності. Активні люди — волонтери, захоплені тим, що вони роблять. Природний інтерес, який вони мають, може бути використаний як цінний мотиватор для інших членів команди.



Як відбивається волонтерство на роботодавцях Польщі?

Слід пам'ятати, що волонтерство — це не тільки непрофесійні проєкти. Багато керівників заохочують співробітників до такого виду діяльності всередині компанії. Бенефіціарами діяльності є організації або спільноти, найчастіше вони вибирають самим роботодавцем. Ця модель діяльності викликає так звану додану вартість для роботодавців — як фактор, який ініціює діяльність, а для працівників — як фактичні виконавці діяльності. Завдяки цьому, інтеграція команд, навіть тих, які не працюють безпосередньо одна з одною щодня, стає фактом. Співробітники, які приходять з університетських аудиторій, краще відчувають єдність команди, так званий командний дух.

Волонтерські завдання невіддільні від м'яких компетенцій — почуття відповідальності та організаторських здібностей. Такі проєкти часто починаються з нуля. Роль залучених людей полягає у тому, щоб надати індивідуальним завданням правильну форму та привести до мети, тобто до точки, в якій поставлена ​​мета може вважатися досягнутою.

Підсумовуючи, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що волонтерство для людей, що виходять на ринок праці, — це хороша можливість перевірити навички та схильність. Кожен проєкт має потребу у людині, яка буде координувати його та, при необхідності, зможе мотивувати інших членів команди. Точно так само, коли справа доходить до підпорядкування лідеру та роботи над всеосяжною метою. Всі ці причини разом та окремо є серйозними аргументами для участі у добровільній діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини