Як контролювати стрес під час складання іспитів у будь-якому з польських університетів?

1825
Facebook Twitter
Як контролювати стрес під час складання іспитів у будь-якому з польських університетів?

Сесія для студентів — це період безсонних ночей, боротьби зі стресом та з самими собою. Ми підготували кілька порад, слідуючи яким вдасться впоратися з емоціями та досягти позитивних результатів.

Сесія для студентів — це період безсонних ночей, боротьби зі стресом та з самими собою. Правильна підготовка допоможе краще впоратися з цими проблемами. Не варто думати, що Ви одні з такою проблемою, кожен студент українського, польського чи іншого університету відчуває нервозність під час контролю знань, особливо якщо це перша сесія. Ми підготували кілька порад, слідуючи яким вдасться впоратися з емоціями та досягти позитивних результатів.

Стрес, як фактор, властивий кожному студенту будь-якого з університетів світу

Студенти погодяться стосовно цього питання: час іспитів є найменш приємним протягом всього навчального року. Попри розумовий опір, сесія викликає стрес. В основному це викликано сприйняттям, варто змінити ставлення до іспитів, приймати їх як можливість набути досвіду публічних виступів та шанс зарекомендувати себе з найкращого боку, тоді складання перестане лякати.

Д-р Єва Ярчевська-Герц з Університету соціальних та гуманітарних наук у нещодавньому інтерв'ю підкреслила, що, хоча стрес загальноприйнятий, та більшість з нас хотіли б уникнути його, він є повсюдним елементом життя кожної людини. Існують ситуації, які у кожного викликають почуття небезпеки — крім стихійних лих, для студентів заходи, такі як екзаменаційна сесія, це підвищений рівень нервозності.

Вона додала, що стрес може допомогти у дії, але тільки якщо учень добре підготовлений, володіє матеріалом, та його рівень не дуже великий.

Як контролювати стрес та перетворити його на свого союзника?

Перш за все, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що необхідно правильно підготуватися. Це дає душевний комфорт. Щоб отримати відсутні записи та освоїти необхідну літературу, потрібно подбати про заповнення прогалин завчасно, а не за два дні до іспиту. Потрібен час, щоб отримати знання правильно. Добре сплановані повторення раніше вивченого матеріалу можуть виявитися ключем до успіху.

Однак, якщо з якихось причин дата іспиту та відсутність матеріалів застали Вас зненацька, не панікуйте! У таких ситуаціях варто скористатися перевагами Інтернету. Необхідно знайти потрібні книги у будь-який час дня та ночі, наприклад, у читальних залах онлайн. Уже десятки польських університетів пропонують своїм студентам вільний доступ до сайтів, таким як ibuk.pl. Завдяки цьому вдасться використовувати значні ресурси наукової літератури у будь-якому місці, де можна приєднатися до мережі.

Після дня навчання слід подбати про правильну кількість сну. Саме тоді знову придбані знання стають фіксованими та з'єднуються у мережу зв'язків з уже наявними. Особливо важливо добре виспатися вночі, безпосередньо перед іспитом.

Під час багатоденного марафону за книгами варто забезпечити момент відпочинку. Похід з друзями у кіно або тривала прогулянка дозволять розслабитися та перемкнутися. Також важливо кожен день знаходити як мінімум півгодини для руху, бажано на відкритому повітрі. Спорт покращує не тільки фізичний, а й психічний стан. Це також дозволяє отримати нові сили для подальшого навчання.

У день іспиту обов'язково поїжте перед відходом. Одної кави недостатньо — порожній шлунок та нестача енергетичних цінностей в організмі не сприяють контролю над стресом. Дорогою до університету замість того, щоб нервово повторювати матеріал, потіште себе прослуховуванням улюбленої музики.

Позитивне ставлення дуже важливе. Не дозволяйте наляканим колегам турбувати Вас! Потрібно бути твердо впевненим у своїй гарній підготовці, завдяки цьому все вийде. Віра у здатності полегшує контроль над нервами.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що з кожною наступною сесією стає простіше. Не через кількість матеріалу (хоча це важливо), а через вірне ставлення. Запам'ятайте кілька порад, представлених вище, які допоможуть Вам позбутися стресу та подолати труднощі сесії, та вже на наступному контролі Ви покажете чудеса самовладання та високі результати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини