Педагогічні університети Польщі. Огляд університетів

9942
Facebook Twitter
Педагогічні університети Польщі. Огляд університетів

Стаття буде актуальна для всіх абітурієнтів, які хочуть вибрати спеціальність, пов'язану з педагогікою, оскільки, ми розглянемо всі педагогічні університети Польщі та перспективи навчання в них.

Являючись повноправним членом Європейського Союзу, НАТО, Шенгенської домовленості нинішня Республіка Польща вельми приваблива не тільки для бізнесменів та підприємців, а й для майбутніх фахівців, які планують освоювати професію в польських вищих навчальних закладах. В усій державі налічується майже п'ятсот ВНЗ як приватних, так і державних. Вони можуть бути вузької спрямованості та широкої спеціалізації, так, є можливість вибрати серед: медичних, технічних, суспільно-економічних, педагогічних, спортивних та бізнес-університетів. Найпопулярнішими є медичні та бізнес-ВНЗ. Але, вибираючи майбутню професію, варто орієнтуватися не тільки на рейтинг навчальної структури та затребуваність ремесла, а й на те, до чого в абітурієнта є талант, нахили та бажання. Стаття буде актуальна для всіх абітурієнтів, які хочуть вибрати спеціальність, пов'язану з педагогікою, оскільки, ми розглянемо всі педагогічні університети Польщі та перспективи навчання в них.

У яких ВНЗ вчитися на педагога?

Вибираючи професію педагога дуже важливо усвідомлювати, що це не найбільш рейтингова та прибуткова сфера діяльності. Також, будуть потрібні, крім знань роду своєї діяльності, навички в психології, соціології та конфліктології. Для того, щоб вчитися на педагога не обов'язково вибирати заклад освіти з конкретно цієї спрямованістю, можна вибрати структуру з відповідним факультетом та спеціальністю. Тим не менш, бажаючи навчатися саме в пед.университеті, варто знати, що в РП їх п'ять державних установ.

Педагогічні університети РП:

1. Педагогічний університет ім. Комісії народної освіти в Кракові (Uniwersytet Pedagogiczny im. KEN w Krakowie). Маючи 66 років досвіду надання послуг освіти, він динамічно розвивається, тим самим розробляючи нові наукові напрямки, форми та методології надання знань для всіх, хто знаходиться в стінах альма-матер (студентів, викладачів, аспірантів).2. Природно-Гуманітарний Університет в м. Седльці (Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach). Він був заснований як Педагогічний Інститут, але, за час свого існування, а це 48 років, переріс в масштабну установу з високим рівнем викладання та чотирма факультетами.3. Академія ім. Яна Длугоша в Ченстохові (Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie). Крім того, що цей ВНЗ пропонує навчання двадцяти п'яти спеціальностям, надає можливість навчатися на всіх науково-кваліфікаційних рівнях, ще, він один з небагатьох, які організовують літню школу польської культури та мови.4. Поморська академія в Слупську (Akademia Pomorska w Słupsku), яка пишається своїми усталеними сорокалітніми традиціями, трьома факультетами та великим викладацьким складом, який нараховує 550 наукових співробітників.5. Академія спеціальної педагогіки ім. Марії Гжегожевської у Варшаві (Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie) дійсно найстаріший з польських пед.ВНЗ, заснований в 1922 році. Навчає понад 7 тисяч студентів, розвиваючи в них високий рівень педагогічної культури.

Вартість навчання та перспективи працевлаштування

Плата за навчання становить 2000 євро, але, польські студенти, а також, іноземці, які мають Карту Поляка — можуть претендувати на бюджетне навчання. Завдяки тому, що система пед.освіти відповідає стандартам Європи та, після навчання, випускники отримують європейський диплом, який котується не тільки в європейських країнах, але й США, Канаді, Австралії та інших розвинених державах, можливості працевлаштування досить широкі. Крім того, що можна зайняти посаду педагога, викладача або практикувати наукову діяльність, є ймовірність займати суміжні посади.

Отже, польських педагогічних освітніх структур не так багато, але вони надають якісне навчання. Фахівці даного профілю, навчаючись в перерахованих закладах не тільки мають глибокі пізнання в спеціальності, а й високий рівень педагогічної культури. Фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу на те, що, крім зазначених інститутів, пед.напрямком можна оволодіти в інших ВНЗ, в яких є відповідні факультети.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини