Освіта в Польщі російською мовою

14779
Facebook Twitter
Освіта в Польщі російською мовою

В даній статті ми розкриємо тему, яка зачіпає питання про перспективи отримання вищої освіти в Польщі для російських та українських студентів, та про вибір факультету для навчання російською або польською мовами.

В даний час, навчання в Республіці Польща, має попит в іноземних студентів, та це не дивно. Впровадження Болонської програми навчання в систему польської освіти, вивело її ВНЗ на якісний рівень викладання. Останні роки, як державні, так і приватні/міжнародні вищі навчальні заклади зацікавлені в іноземних студентах. Тому, для абітурієнтів з України, польське навчання відкриває значний ряд перспектив, які стосуються самого навчального процесу, мови викладання та подальшого працевлаштування. Отже, в даній статті ми розкриємо тему, яка зачіпає питання про перспективи отримання вищої освіти в Польщі для російських та українських студентів, та про вибір факультету для навчання російською або польською мовами.

Головні перспективи польської освіти

На відміну від української системи освіти, польська концепція навчання не вимагає здачі ні іспитів, ні зовнішнього незалежне оцінювання, при зарахуванні до університету. Це є одним з пріоритетних факторів, при виборі країни та ВНЗ, для придбання вищої освіти. Нижче, ми розглянемо основний діапазон можливостей, які несе в собі навчання в Польщі:

1. Європейський диплом, який студент отримує після закінчення навчання, є міцним фундаментом для побудови кар'єри на європейському ринку праці.

2. Вартість навчання/проживання в Польщі знаходяться на одному рівні з українськими цінами, але якість польської освіти та життя, разюче відрізняється від нашого, в кращу сторону.

3. Під час навчання, в іноземного студента є можливість вивчити досконало польську та англійську мову, що є відмінною перевагою при працевлаштуванні на високооплачувану посаду.

4. Співпраця польських університетів з іншими іноземними ВНЗ відкриває можливість проходження оплачуваної практики не лише в країні, обраній для навчання. Крім того, існує ймовірність отримати подвійний диплом з декількох закордонних університетів, за звичайний період навчання на бакалавра, або магістра. Дана можливість зробить Вас конкурентоспроможним фахівцем на трудовому європейському терені.

5. Особливістю Болонської системи освіти є те, що Ви можете вільно обирати цікаві предмети для навчання, та велика частина навчального матеріалу надається на власне вивчення.

6. В період навчання, у Вас є прекрасна можливість подорожувати Європою, що дозволяє побачити культуру та колорит інших країн, розширити свій світогляд.

Яку мову обрати для освіти?

Майже всі польські університети пропонують навчання, як польською, так і англійською мовами. Також, на сьогодні, деякі ВНЗ надають вищу освіту російською мовою. Але, вибір університетів та спеціальностей, для навчання російською мовою — дуже маленький. Більшість українських студентів зупиняють свій вибір на польськомовному курсі, і цьому є особливі причини. По-перше, це відмінна можливість освоїти ще одну мову, тим більше польська для українців не є складною для вивчення. По-друге, до кожної спеціальності, у всіх ВНЗ Польщі включений курс англійської мови. Тому, в будь-якому випадку, Ви вивчите і цю міжнародну мову. По-третє, навчання польською майже в два рази дешевше, ніж англійською та російською мовами. З цих причин, українським студентам рекомендується вивчати польську мову на спеціалізованих курсах в Україні або, безпосередньо, в Польщі.

Після, вступати на факультети з польською мовою для навчання на обраній спеціальності. Також, отримання освіти в Польщі російською мовою для російських студентів є не доцільним вибором тому, що це дорого, обмежено у виборі спеціальностей, та малорезультативно. Підбиваючи підсумки, ми можемо з упевненістю сказати, що отримання освіти в інститутах Польщі російською мовою є не вигідним рішенням для українських та російських студентів. Тому, найкращою мовою для вивчення обраної Вами професії стане польська. Для іноземних студентів, ВНЗ Польщі створюють комфортні умови та атмосферу, для придбання необхідних знань та навичок спеціальності, яку вивчаєте.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини