Як поступити в Польщу на магістратуру? Інструкція для бакалаврів

9316
Facebook Twitter
Як поступити в Польщу на магістратуру? Інструкція для бакалаврів

З кожним роком, навчання за кордоном стає все більш реальним для українських студентів. Республіка Польща по праву вважається однією з рейтингових країн за кількістю престижних ВНЗ.


З кожним роком, навчання за кордоном стає все більш реальним для українських студентів. Республіка Польща по праву вважається однією з рейтингових країн за кількістю престижних ВНЗ. Магістратура в Польщі відповідає всім стандартам болонської системи, та, після закінчення Вам видається диплом, який котується у всіх країнах Європи. Також, великою перевагою в навчанні є сусідство наших країн. Для українських студентів не буде каменем перешкоди мова, побутові момент і культурні особливості польського народу.

Переваги магістратури в Польщі

Ряд можливостей, які відкриває магістерське навчання, не зможуть залишити байдужим жодного іноземного абітурієнта. Отож, розглянемо їх більш детально:1. Процес вступу до ВНЗ проводять на конкурсній основі за середнім балом диплома бакалавра. Іспити бувають рідко, тільки в профільних університетах: художніх, театральних, архітектурних, медичних.2. Карта поляка дає можливість вступити на бюджетне відділення, на рівних умовах з поляками, в державні навчальні заклади, отримати стипендію і влаштуватись на легальний підробіток без спеціального дозволу.3. Польські ВНЗ дають унікальну можливість створити спільну магістерську роботу з відомими американськими та західноєвропейськими ВНЗ-партнерами.

4. Якісне навчання є хорошою підставою для подальшого працевлаштування в компанії за кордоном з високооплачуваними посадами. Європейські країни мають потребу в фахівцях технічних та IТ сфер.5. Іноді, освіта в університетах Польщі дешевше, ніж на батьківщині.6. Велика кількість конкурсів і грантів на стипендії забезпечать повне або часткове покриття витрат.7. Магістратура в Польщі англійською (півтора року навчання) і польською мовою (два роки навчання) буде сприяти розвитку мовних знань.

Процес вступу на магістра в Польщі

Для початку визначтесь, який польський ВНЗ та спеціальність Вас цікавить. Якщо Ви самостійно поступаєте на магістра, то доведеться пройти процес збору та оформлення документів:— анкета. Практично завжди є на сайті університету;— заява про вступ;— фотографії;— квитанція про оплату реєстраційного внеску;— медична страховка;— сканована копія закордонного паспорта і візи.Для більш повного переліку документів радимо зателефонувати в кадровий відділ ВНЗ, і дізнатися всю необхідну інформацію. Після тяганини з паперами та оплати реєстраційного внеску проводиться вступний конкурс без іспитів. Чим вище середній бал попереднього диплома, тим більше шансів поступити на безкоштовну основу. Через деякий час, на Вашу електронну пошту прийде відповідь про результати вступу.

Вступ до ВНЗ з компанією UP-STUDY

При вступі можуть виникнути проблеми з оформленням документів, що позначиться на результаті вступу. Новачкові важко вкластися в терміни подачі документів та порядок правильних дій, що стосуються самого процесу. А незнання мови, польської чи англійської, зіграє погану роль в комунікації з приймальною комісією. Для вирішення всіх цих проблем і існує компанія UP-STUDY. Наші кваліфіковані співробітники візьмуть на себе всі проблеми з оформленням документів. Проконсультують з приводу кращих університетів Польщі та допоможуть вибрати потрібний факультет/навчальну установу. Виступлять посередником між Вами та приймальною комісією. Наша компанія дає 100% гарантію на вступ до ВНЗ і подбає про комфортне навчання за кордоном.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що українським студентам вигідно поступати на магістерські програми до Польщі. Є унікальна можливість вступу на будь-яку спеціалізацію, незалежно від спеціальності у Вашому дипломі бакалавра. Студентське життя не буде Вам тягарем тому, що ціни на їжу та житло порівняно не дорогі. Вартість магістратури в Польщі не перевищує вартості в Україні. Польська освіта стане гарним варіантом для поєднання навчання, культурного розвитку і туризму.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини