Освіта в Польщі для іноземців. Чому багато хто вибирає Польщу?

8053
Facebook Twitter
Освіта в Польщі для іноземців. Чому багато хто вибирає Польщу?

В цій статті розглянемо питання, що стосуються навчання, безкоштовних програм та перспектив, які відкриває навчання в польській державі для іноземних студентів.

На сьогодні, як показує статистика, багато українських абітурієнтів зупиняють свій вибір на освіті в університетах Польщі. І це не дивно тому, що впровадження в 1999 році Болонської системи навчання реконструювало весь процес польської освіти, та вивело країну на високий якісний рівень викладання. Завдяки дії Болонської декларації, Республіка Польща, на даний момент, стала однією з кращих країн світу, у сфері освіти. Крім того, польські університети відкриті, як ніколи, до співпраці з ВНЗ інших країн, та надають ряд привілеїв для іноземців. Тому, цей факт є ще одним каталізатором збільшення популярності в отриманні польської вищої освіти українцями, білорусами, казахами в інститутах держави, котру ми розглядаємо. Отже, в цій статті розглянемо питання, що стосуються навчання, безкоштовних програм та перспектив, які відкриває навчання в польській державі для іноземних студентів.

Переваги отримання освіти в Польщі для українців

Навчання за кордоном розкриває багато перспектив для іноземців. Давайте більш детально розглянемо очевидні причини того, чому польська освіта є вигідною для студентів з України, і не тільки:1. Незаперечним фактором є те, що співвідношення якості та ціни навчання приємно здивують українських студентів. Тому, що вартість освіти в ВНЗ Польщі практично така ж, як і в університетах України, а часто і нижче. Однак, якість викладання та перспективи для випускника польського ВНЗ на порядок вище, ніж в нашій країні.2. Після закінчення навчання, студент отримує європейський диплом, який котується у всіх країнах Європи. Дана можливість дозволяє випускнику стати конкурентоспроможним на європейському ринку праці. Часто, українські студенти мають виграшне становище на співбесідах у великі компанії, ніж польські студенти.

Через те, що після завершення навчання, наші випускники знають, як мінімум чотири мови. Перша мова — це рідна українська. Як відомо, українці володіють російською мовою. У процесі навчання кожен студент вивчає польську мову. Також, англійська мова входить в програму обов'язкового вивчення, в будь-якому університеті Польщі. Тому, знання українськими випускниками чотирьох, а то і більше, мов є переконливою перевагою на світовому ринку праці.3. Процес освіти за Болонською системою передбачає повне занурення в європейську культуру/цінності, що дозволяє українським студентам ближче пізнати особливості європейського мислення.4. Адаптаційний період, під час навчання, проходить швидко завдяки близькому географічному розташуванню наших країн, схожості мови/ментальності польського та українського народів. Тому, через короткий час Ви будете відчувати себе в Польщі, як у себе вдома.5. Для студентів престижних ВНЗ Польщі існують програми обміну з університетами-партнерами. Такі програми охоплюють робочі практики, нові, корисні знайомства, можливість вивчити культуру іншої країни та навчання, після якого Ви отримуєте подвійний диплом.

Безкоштовна освіта у ВНЗ Польщі

На сьогодні, польські університети надають велику кількість пільгових місць, стипендій для іноземних студентів. Претендувати на бюджетні місця можуть абітурієнти з видатними уміннями, у яких середній бал атестата більше, ніж 8. Також, необхідна наявність сертифікату, про знання польської мови рівня В1, та будь-які нагороди за наукові або творчі досягнення. Крім того, навчання для українців може бути безкоштовною при наявності Карти Поляка. Тоді, процес вступу проходить на рівних умовах з польськими абітурієнтами. Ще, іноземні студенти можуть скористатися грантами для навчання за кордоном, які можуть частково або повністю покрити витрати на освіту, проживання, харчування.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити певні висновки. Освіта за кордоном, а точніше в Польщі, на даний момент, доступна будь-якому абітурієнту з України. Польська держава постійно працює над створенням нових програм, для поліпшення умов, полегшення процесу вступу та навчання іноземних студентів. Також, якщо Вас цікавить більш детальна інформація про навчання в польських університетах, процедура вступу, адаптаційний період, то фахівці UP-STUDY будуть раді Вам допомогти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини