Особливості життя у Кракові. Який район вибрати для оренди або придбання житла?

10393
Facebook Twitter
Особливості життя у Кракові. Який район вибрати для оренди або придбання житла?

Оскільки Краків є одним з топових міст, які обираються іноземцями з метою отримання в його університетах кваліфікації, поговоримо про те, який район краще вибрати для оренди або купівлі житла.

Українці, бажаючи отримати кращі умови для життя та професійного розвитку, виїжджають з країни через західний кордон. Найчастіше їх вибір падає на сусідню державу — Республіку Польща, яка здатна запропонувати не тільки високу (у порівнянні з Батьківщиною) заробітну плату та адекватні ціни на товари першої необхідності, але й великі можливості. Багато українців мігрують до Польщі з метою роботи, але значна частина молодих людей прагнуть у першу чергу отримати у цій європейській країні освіту, а далі розвиватися за можливістю у РП або за кордоном. Не всі абітурієнти прагнуть потрапити до столичних польських ВНЗ. Деякі віддають перевагу іншим великим містам, наприклад, Вроцлава або Кракову. У будь-якому випадку виникає питання з місцем проживання. Оскільки Краків є одним з топових міст, які обираються іноземцями з метою отримання в його університетах кваліфікації, поговоримо про те, який район краще вибрати для оренди або купівлі житла.

На які райони ділиться місто з багаторічною історією та красивою архітектурою — Краків?

Краків розділений на 18 районів, деякі з яких пов'язані в основному з постійним туристичним рухом. Для постійного жителя (резидента або іноземця) Grodu Kraka години роботи музеїв не важливі, але інфраструктура, доступність медичних послуг або кількість місць відпочинку поруч з його локацією проживання — ще і як. Звідси й популярність житлового району, що відповідає вимогам навіть самих виборчих орендарів.

Де орендувати/купити квартиру у Кракові?

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що у цьому місті студенти не зможуть самостійно придбати квартиру на гроші, зібрані з підробітку, хоча в інших куточках РП — це реально. Якщо Ви хочете купити квартиру, або винайняти в оренду, варто звернути увагу на пропозицію нових житлових комплексів у Прудник Червони. В апартаментах Kaskada, архітектура яких виділяється на тлі інших багатоквартирних будинків, продаються квадратні метри третього, останнього етапу будівництва. Звичайно, яскраві, регульовані, теплі квартири, які містять складські приміщення, місця для паркування, котрі виходять на красиві тераси, вже є ласим шматком для орендарів та потенційних власників. Prądnik Czerwony — наймодніший житловий район Кракова.

Це велика інвестиція, як для покупки, так і для оренди, тому з другим варіантом краще почекати. Варто подумати, чи доречні такі великі витрати нести батькам студента, який більшу частину часу проводитиме на заняттях або в інших місцях. Взагалі, вибираючи житло для студента, краще приділити увагу його близькості до ВНЗ, зручність розташування у відношенні до бібліотек, музеїв та інших місць культурного та наукового життя. До речі, студенти, які вступають з центром польської освіти UP-STUDY, можуть розраховувати на допомогу у розв'язанні питання з місцем проживання. Так, це не буде Червоний Прудник, але явно гідне житло, оренда якого не буде бити по кишені та задовольнить фактичні потреби студента.

Підсумовуючи, варто задуматися про те, хто ж все-таки купує квартири у цьому куточку РП? У Кракові, як і раніше, добре розвинений ринок продажу та оренди нерухомості.  Основними покупцями є співробітники, які облаштовують доросле життя у місті. Краків пропонує досить високу зарплату у порівнянні з усією країною та мінімальне безробіття, тому пошук роботи, що дозволяє утримувати себе та сім'ю, не є тут серйозною проблемою. Активом Кракова є численні офісні будівлі, в яких мають філії найбільші світові корпорації. Для багатьох мешканців прилеглих муніципалітетів та навіть за межами східного кордону Краків — це шанс для розвитку та стабільності. Однак вони не завжди можуть дозволити собі купити квартиру. Величезна частка відвідувачів користується орендою житла. Тому нові житлові комплекси дуже популярні серед інвесторів, які з метою отримання регулярного доходу від оренди набувають житлових приміщень.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини