Особливості оренди житла на строк навчання у Польщі

6199
Facebook Twitter
Особливості оренди житла на строк навчання у Польщі

Що потрібно врахувати при пошуку житла у польських містах? Які питання варто поставити орендодавцю? Як заощадити на оренді? Про це ви дізнаєтесь, прочитавши статтю.

Сьогодні багато українців приймають рішення здобувати освіту в європейських країнах, щоб забезпечити собі можливість виходу на міжнародний ринок праці. Щоб обсяг інвестицій у навчання був максимально низьким, але з високим відсотком окупності, наші земляки вибирають університети Республіки Польща. Навчання на території цієї європейської держави, природно, має на увазі переїзд, якщо мова йде про стаціонарне відділення. Зважаючи на це, потрібно підшукати житло на навчальний період. Що потрібно врахувати при пошуку житла у польських містах? Які питання варто поставити орендодавцю? Як заощадити на оренді? Про це ви дізнаєтесь, прочитавши статтю.

На що звернути увагу при оренді житла, та де шукати варіанти квартир?

Ринок оренди нерухомості у Польщі розвивається стрімко. Пропозиції є на будь-які запити та можливості бюджету. Говорячи про пошук житла для студента, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що кращими місяцями є травень-червень, частково липень. Чим раніше до початку навчального року підшукувати варіанти, тим більше вдасться заощадити та підібрати найбільш вдалий тип житла. До речі, випускники українських шкіл, що поступають з нашим центром, можуть розраховувати на підтримку у пошуку житла, адже вони отримають кілька варіантів на вибір, причому за цінами, які у рази нижче, зазначених на ринку.

Є кілька варіантів пошуку:

  • самостійно — тоді слід переглядати оголошення у мережі, на дошках у супермаркетах у тому районі, який подобається, а також поцікавитися у знайомих, друзів, або, якщо вже вдалося познайомитися, у майбутніх однокурсників;
  • через ріелторів. Головне, знайти сумлінного фахівця, а далі — просто підібрати кращий варіант.

Під час пошуку житла, потрібно визначитися з тим, в якому районі орендувати, на скільки людина та на який термін. Придивляючись до квартир, обов'язково дізнайтеся що входить у плату, хто бере на себе некомунальні та комунальні платежі, який депозит, тип опалення та інші нюанси подібного роду.

Питання, які варто поставити потенційному орендодавцю

  • Вік та стан холодильника, плити, пральної машини та іншого обладнання.
  • Перешкоди у квартирі. Чи можна повісити плакат, картину, прикріпити полицю та інше?
  • Чи можна запрошувати гостей з ночівлею?
  • Скільки часу прожив попередній орендар. Може виявитися, що власник приховує інформацію, та час перебування у цьому житлі попередників, допоможе розвіяти сумніви.
  • Депозит повертається, якщо дотримані умови?

Вибір квартири — важливе рішення, не бійтеся питати орендаря про все, що цікавить у зв'язку з орендою.

Альтернативи квартирам, доступні студентам польських установ освіти

Існують дешеві аналоги від оренди квартири. Кожен з варіантів має плюси та мінуси, Вам потрібно подумати, який підходить більше інших. Найдоступніший, якщо вирішили іммігрувати з сім'єю або є родичі у місті навчання — жити з ними.

Поширений вибір для студентів іноземців — співоренда з друзями, знайомими або підселення до незнайомих студентів, які шукають колегу у вільну кімнату. Ціна поширюється на всіх проживаючих, тому витрати невеликі. Будь-яка людина може мати свою кімнату або ділити її, це теж знижує вартість, але обмежує конфіденційність.

Якщо Ви не маєте потреби у тому, щоб жити з однолітками, можете зняти кімнату. Однак потрібно розраховувати на те, що не можна передбачити, якого типу людей знайдете, та чи підійдуть вони Вам.

Підсумовуючи, зауважимо, що студенти можуть розглянути кімнату у гуртожитку. Це варіант, який діаметрально відрізняється від інших. Ціна може бути набагато нижче, але й комфорт теж. Ванні кімнати у холі, звітність кожного гостя та час закриття. Плюс у тому, що вони знаходяться у центрі університетського життя або поруч з факультетами, мінус — місць не вистачає. Загалом, як уже згадувалося, у будь-якому з міст РП можна знайти варіант для себе, а яким він буде, залежить лише від Ваших очікувань та переваг.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини