Як ефективно вчитися в університеті Польщі. 5 порад студентам

8943
Facebook Twitter
Як ефективно вчитися в університеті Польщі. 5 порад студентам

У цій статті ми розповімо про те, як максимально процвітати в університеті та як полегшити процес навчання у ВНЗ Польщі.

Навчання в університеті, а, особливо, закордонному — це абсолютно новий та важливий етап у житті кожного студента. Інші умови навчання, життя та менталітет — змушує молодих людей зіткнутися з низкою труднощів, які згодом можуть негативно вплинути на успішність у ВНЗ. Крім того, відчувши свободу, деякі українські студенти нехтують навчанням та починають вести неналежний спосіб життя. Щоб у майбутньому не шкодувати про втрачені можливості під час навчання, у цій статті ми розповімо про те, як максимально процвітати в університеті та як полегшити процес навчання у ВНЗ Польщі.

Топ-5 корисних порад студентам для ефективного навчання

1. Відомо, що для успіху у навчанні необхідно відвідувати всі лекції, семінари та практичні заняття. З одного боку, даний факт здається очевидним, але у багатьох студентів виникає спокуса пропустити пари. Для того, щоб було цікаво ходити на заняття, з'ясуйте у викладачів, навіщо включений у навчальну програму той чи інший предмет. Часто, дисципліни на першому курсі тісно пов'язані з предметами останніх років навчання. Відповідно, не вивчивши початковий матеріал, Вам буде складно поглибитися у суть більш складних дисциплін у майбутньому.

2. Правильно розподілений час допоможе студенту розібратися з домашнім завданням, навчальними питаннями, а також виділити достатньо часу для спілкування, розваг, занять улюбленими

захопленнями. Заведіть собі щоденник, в якому зможете складати план справ/зустрічей на день. Починайте планування дня з більш складних та важливих справ та закінчуйте тими, які легші.

3. Підготовку до сесії не відкладайте на останню ніч, а намагайтеся вивчити необхідний матеріал протягом семестру. У тому випадку, якщо Ви приділяли достатньо уваги вивченню кожного предмета під час навчального півріччя, для Вас сесія не буде таким великим стресом.

4. Знайдіть комфортний спосіб освоювати матеріал, наданий на самостійне вивчення. Комусь зручно вчитися під легку музику, яка йде фоном, а комусь потрібна повна тиша, як у бібліотеці. Хтось любить працювати над домашнім завданням/проектом у групі однокурсників, а хтось віддає перевагу навчатися індивідуально. Організуйте собі сприятливий простір для навчання, який буде мотивувати Вас на осягнення нового матеріалу та дисциплін.

5. Після перших років навчання, студентам доцільно буде знайти невеликий підробіток/стажування. Дана можливість допоможе учням напрацювати професійний досвід, без якого надалі не працевлаштуватися у великі компанії. Крім того, це гарний спосіб перевірити, чи підходить Вам спеціальність, яку Ви обрали для навчання. Також, це відмінний варіант забезпечити себе фінансами для побутових витрат, розваг та інших потреб. Іноді, сам університет пропонує вакантні місця для підробітку студентам, тому подивіться цю інформацію на офіційному сайті або на дошці оголошення Вашого університету.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що для того, щоб підвищити успішність в університеті, від студентів вимагається уважність, посидючість, хороша пам'ять та чітке розуміння, навіщо він отримує знання з обраної спеціальності. Фахівці UP-STUDY рекомендують студентам використовувати свій навчальний та вільний час грамотно, тому що в еру розвитку інноваційних технологій, кваліфікованим кадрам слід йти у ногу з часом. Отже, щоб досягати успіху в якій-небудь справі, людині необхідно завжди вивчати щось нове, незвідане та корисне.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини