Коли оформляти студентський квиток? Переваги легітимації

10262
Facebook Twitter
Коли оформляти студентський квиток? Переваги легітимації

З цієї статті Ви дізнаєтесь які особливості має легітимація польських університетів, а також де її можна використовувати і яким чином можна економити завдяки цьому документу.

Після початку навчання у кожного студента польського університету повинен виявитися на руках студентський квиток, але його ніхто не принесе та не вручить Вам без відповідної участі у процесі оформлення. Це дуже важливий документ, який підтверджує, що конкретна особистість є студентом певної установи освіти. Також це гарантує учням безліч знижок, але потрібно докласти трохи зусиль, щоб зберегти документ у чинному стані. Пам'ятайте, легітимація має термін дії, зазначений біля магнітної стрічки, який оновлюється за допомогою успішного складання іспитів, та повторного звернення до деканату. Які особливості має легітимація польських університетів, а також де її можна використовувати, Ви дізнаєтеся зі статті, тому її варто прочитати абітурієнтам та студентам початкових курсів, щоб не втратити важливі деталі та мати основні поняття про те, яким чином можна економити завдяки цьому документу.

Навіщо оформляти посвідчення особи?

Це може здатися дрібницею, але насправді завоювання легітимності — важливе питання. Всі студентські знижки доступні тільки тоді, коли дійсний студентський квиток. Чому були створені студентські рельєфи? Перш за все, тому, що студентами часто є люди, які приїжджають на навчання з інших міст або країн, вони знаходяться далеко від сімей, тому у них немає великих фінансових ресурсів. Крім того, через велику кількість часу, зайнятого навчанням та обов'язками, вони не завжди можуть легко заробити та оплатити поточні витрати. З цієї причини учні можуть скористатися знижками, які виразно допоможуть їм зберегти енну кількість коштів. Найбільш поширена знижка — на покупку проїзного талона на громадський транспорт, причому попри його тип, вона становить 50%. При активній легітимації квиток на залізничний транспорт також можна купити за зниженою на 51% вартістю.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що студентська знижка може дозволити придбати деякі послугу або купити щось навіть за півціни. Але використовувати свій ідентифікатор вийде лише до закінчення терміну дії документа. На жаль, не кожне місце пропонує продаж зі студентською знижкою, але перевірити наявність такої можливості варто. Ще один важливий момент, що стосується підробку студентів, підписавши контракт з роботодавцем, йому необхідно надати документ, що підтверджує статус студента, приклавши скани активного студентського квитка.

Коли закінчується термін дії легітимації?

Термін дії посвідчення особи зазвичай закінчується через деякий час після початку семестру, щоб у студентів був час спокійно його поновити. Дату можна перевірити на зворотному боці посвідчення особи, де також розміщені спеціальні голограми. Саме на них знаходиться термін придатності. Проте, студенту слід підтверджувати ID кожен семестр, завдяки чому фактичний статус студента буде визнаний іншими структурами.

Як завоювати студентський квиток, навчаючись у будь-якому з польських університетів?

Щоб оновити посвідчення особи, необхідно відвідати деканат. Ось де видадуть нову голограму. У розмовній мові це називається рейз, ймовірно, містифікація з минулого, де насправді збирали марки. Не забудьте перевірити, які дні та години роботи деканату у Вашому університеті. Якщо всі зобов'язання, поставлені перед студентами, дотримані, процедура виконується негайно.

Підсумовуючи, зауважимо, що студенти отримують голограми легітимності тільки тоді, коли є фактичними студентами конкретного університету, без «хвостів», попадання до списку на виключення та інших казусів. Чинний студентський квиток надає хороші знижки. Але пам'ятайте, якщо послуга була придбана зі знижкою за легітимацією, наприклад, квиток у транспорт, але вона вже закінчила термін дії, доведеться заплатити значний штраф.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини