Онлайн-освіта у ВНЗ Польщі. Міф чи реальність?

6329
Facebook Twitter
Онлайн-освіта у ВНЗ Польщі. Міф чи реальність?

Оскільки, багато іноземців вибирають польські ВНЗ, тому, щоб привернути більше уваги, деякі освітні установи спокушають кандидатів дистанційним навчанням, про це й поговоримо більш детально.

Навчальні заклади Республіки Польща мають особливу популярність серед іноземних абітурієнтів, оскільки, поєднують якість освітніх послуг та низьку вартість. Як і в інших європейських країнах, навчання на заочному відділенні обходиться, найчастіше, дешевше, ніж на стаціонарі. Що стосується онлайн-навчання, то, кажучи про такий формат в польських університетах, варто зауважити, що воно не в такому вигляді, як уявляється. Оскільки, багато іноземців вибирають польські ВНЗ, тому, щоб привернути більше уваги, деякі освітні установи спокушають кандидатів дистанційним навчанням, про це й поговоримо більш детально.

Чи можна отримати онлайн-освіту в Польщі?

У розумінні претендентів на онлайн-освіту, процес виглядає наступним чином:— матеріали знаходяться у вільному доступі;— освітній заклад підлаштовується під темп навчання студента;— є можливість постійно консультуватися з викладачами;— учні курсу знаходяться на онлайн зв'язку;— нема потреби приїжджати до ВНЗ для здачі матеріалів.На жаль, ті установи освіти, які рекламують онлайн-навчання не уточнюють, що присутні в стінах університету — необхідність. Так, навчання проходить дещо в іншому форматі, ніж на стаціонарі або заочному відділенні, але, все ж, вимагає фізичного відвідування. Запустити навчання на бакалавра, магістра або аспіранта, яке не вимагає відвідувань в Польщі, поки немає можливості.

Все, що є на даний момент — дистанційне навчання, яке передбачає освітній процес з відвідуванням та заняттями 1 раз у два тижні, в суботу та неділю, повні дні. Якщо українці або інші іноземці знаходяться не на території РП, то вони повинні розуміти, що витрати на подорожі, оренду житла та харчування, не завжди можуть бути виправдані. Відповідно до розпорядження міністра науки та вищої освіти Польщі, не менше 40% навчальних годин повинні проходити в освітній структурі, а не через інші комунікації.

Якій формі навчання варто віддати перевагу?

Немає однозначного рішення для всіх студентів, все залежить від конкретних життєвих обставин, переваг. Кожна форма навчання має переваги та недоліки, тому, потрібно завжди зважувати за і проти. З усіх доступних форм, щоб отримати максимум від навчання, варто вибирати лише між стаціонаром і заочним відділенням. Для того, щоб стаціонар був виправданий, краще придивитися до наступних умов:1. Немає матеріальної скрути.2. Є охота присвятити частину особистого часу навчанню та науці.3. Хочеться провести студентські роки в колі однолітків з такими ж інтересами.Якщо дані умови відповідають Вашим обставинам, тоді кращі університети Польщі чекають Вас на стаціонарному навчанні.

В іншому випадку, можна вибрати заочну форму. Але, варто пам'ятати, що, на очному відділенні вибір програм більш великий, також, можна вчитися як польською, так і англійською. При заочному навчанні, не завжди є таке розмаїття, але плата — трохи нижче та можна приділяти лише вихідні дні, для отримання освіти.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що онлайн-освіта у польських ВНЗ існує, але вона теж вимагає відвідувань. Бажаючи отримати якісний диплом та переваги, які пропонують університети РП, краще віддати перевагу стаціонару або заочному навчанню. Оскільки, допускається можливість підробітку у вільний час, студенти звичних форм навчання нічого не втрачають ні часу, ні матеріальних засобів, водночас, поглинені процесом освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини