Як вступити до магістратури в Польщі, після бакалаврату в Україні? Тонкощі вступу

8251
Facebook Twitter
Як вступити до магістратури в Польщі, після бакалаврату в Україні? Тонкощі вступу

Стаття зацікавить всіх студентів, які отримали ступінь бакалавра в Україні та бажають продовжити навчання в польських університетах, оскільки, ми розповімо про всі тонкощі вступного процесу.

Вступ на магістратуру є логічним продовженням освітнього процесу, адже, зупиняючись на досягнутому ступені бакалавра, людина ризикує втратити можливості зайняти керівні посади або займатися науково-дослідною діяльністю. Отримавши диплом про присвоєння першого науково-кваліфікаційного ступеня в Україні, не варто зосереджуватися на одній локації, більш продуктивно та доцільно розширити горизонти та вибрати для проходження магістратури одну з європейських країн. Як не дивно, прагматичним є вибір на користь Республіки Польща. Саме в її закладах вищої освіти, можна отримати якісний європейський диплом, причому, плата за навчальний рік не розорить Ваш бюджет. Стаття зацікавить всіх студентів, які отримали ступінь бакалавра в Україні та бажають продовжити навчання в польських університетах, оскільки, ми розповімо про всі тонкощі вступного процесу.

Вибір спеціальності для магістратури в РП

Той факт, що між Польщею та Україною існує домовленість про взаємне визнання дипломів та атестатів, значно спрощує вступ до польського ВНЗ, адже не потрібно додаткових комісій та нострифікації. Що стосується спеціальності, то, що не менш важливо, вступаючи на польську магістратуру можна вибрати напрямок, на розсуд кандидата на навчання. Спеціальності не зобов'язані дублюватися. Вибираючи аналогічну бакалаврському диплому, можна сильно поглибити вже отримані знання та набути практичні навички. Вважаючи за краще нову, студент отримає якісно іншу інформацію, причому, не тільки загальні поняття спеціальності, але й повний обсяг того матеріалу, який допоможе стати конкурентоспроможним кадром на міжнародному ринку праці. Вибрати напрямки досліджень для отримання ступеня магістра дійсно є з чого. По-перше, є широкопрофільні університети з великою кількістю факультетів області бізнесу, економіки, технологій, права.

По-друге, присутні вузькопрофільні ВНЗ: медичні, театральні, технічні та інші. Великий вибір спеціальностей плюс можливість визначити мову викладання (польська або англійська) — це те, чого точно не знайти на українській магістратурі.

Тонкощі вступу, після українського бакалаврату

Для того, щоб бути успішно зарахованим до Польщі на проходження магістратури, потрібно, для початку, визначитися з мовою обраного курсу та вчити пріоритетну, для отримання відповідного сертифіката, з рівнем В1 або В2 (залежить від ВНЗ). Далі, потрібно зібрати наступний пакет документів:1. Медичний страховий поліс.2. Національна польська віза категорії D.3. Диплом бакалавра.Крім цього, потрібно підготувати громадянський та закордонний паспорти з копіями всіх сторінок, переклад вкладиша диплома, анкету кандидата, квитанцію про оплату першого семестру, медичну довідку (для мед.університетів ще довідку про вакцинацію проти гепатиту В). Після подачі повного пакета даних, необхідно слідувати інструкціям ВНЗ, які відрізняються, залежно від форми власності.

Підбиваючи підсумки, фахівці UPSTUDY підкреслюють, що магістратура у Польщі не тільки доступна та якісна, але й вигідна, для українців та інших іноземців. Вибираючи приватні установи вищої освіти, випускники отримають можливість працевлаштуватися в міжнародні компанії або іноземні корпорації. Локація реалізації свого потенціалу не обмежиться Україною або Польщею, перед дипломованими магістрами відкриється, практично, весь світ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини