День Незалежності у Варшаві — цікаві ідеї для святкування

8853
Facebook Twitter
День Незалежності у Варшаві — цікаві ідеї для святкування

Кожен патріот хотів би відсвяткувати незалежність по-своєму. Проте, немає кращого місця, ніж відвідати столицю Республіки Польща — Варшаву.Подивіться, як та де відзначати День незалежності у Варшаві.

Кожен патріот хотів би відсвяткувати незалежність по-своєму. Проте, немає кращого місця, ніж відвідати столицю Республіки Польща — Варшаву. 11 листопада 1918 Рада регентства офіційно визнала місто гідним місцем для столиці, і та ж Польща знову з'явилася на карті після 123 років окупації. Подивіться, як та де відзначати День незалежності у Варшаві.

Як пройде щорічний парад у польській столиці на честь незалежності?

Як можна дізнатися з опублікованих списків громадських зібрань, тільки два кола мають можливість прямувати вулицями цього великого польського міста. Першою темою Дня незалежності цього року буде «За нашу та Вашу свободу», а другою — «Дбайте про всю націю». Марш також оголошений президентом Польщі Анджеєм Дудою. Він буде проходити у Краківському передмісті. Крім цього, планується безліч атракціонів для дорослих та дітей.

Iluzjon Cinema — Варшава

Національний Кіноархів з нагоди Дня незалежності вирішили показати 3 відео, які стосуються періоду до війни, та два документальні фільми, що показують справжню картину бойових дій та особи Пілсудського.

Всі фільми були оновлені у цифровому вигляді та очікують перегляду тільки учасниками заходу. Це буде додатковою можливістю освіжити історичні факти, пов'язані з Батьківщиною, а також підвищити обізнаною серед молодих людей щодо воєнного періоду та відновлення Республіки Польща.

Незалежність та виконання гімну

У зв'язку зі святкуванням Дня незалежності у Королівських Лазенках у Варшаві, у всіх учасників буде можливість разом заспівати гімн Польщі. Такі спільні виконання об'єднують людей, а іноді і з'єднують серця однодумців. До речі, там же Ви зможете побачити цікаву виставку під назвою «Кавалерійська зброя».

Біг на честь Незалежності

Маршрут почнеться з Радославської кільцевої розв'язки (Ronda Radosława), пройде через вулицю Іоанна Павла II, вулицю Незалежності, територію Варшавської школи економіки. Пізніше учасники повернуться до Рондо Радослава. Довжина маршруту 10 кілометрів. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте веб-сайт організатора.

У рамках святкування передбачений пікнік

Міністерство національної оборони запрошує резидентів та іноземців, які проживають на польській території, на цей захід напередодні Дня незалежності, тобто 10 листопада. Захід розпочнеться о 11:00 у музеї польської армії. Влада описує це як «прекрасну можливість дізнатися про сучасну польську армію, та її історію». На пікніку присутнім випаде шанс побачити військову техніку солдат, старий кінотеатр та виступи військових оркестрів. Гороховий суп буде поданий для розігрівання.

Відвідування пам'яток на велосипедах

Велосипедний тур, організований VAGABUNDUS, є ще однією цікавою пропозицією для проведення Дня незалежності. Маршрут був розмічений, щоб велосипедисти могли побачити всі пам'ятники, на яких показані герої війни та багато іншого. Виділена дорога не для початківців велосипедистів, оскільки її довжина становить до 40 км. Збір всіх охочих буде тривати кілька годин, починаючи з 9:00 на Весняній площі на південному виході зі станції метро між вулицями та Словацька та Красиніська. Кінець туру буде близько 15:00 на станції метро Młociny.

Не тільки у Варшаві передбачається святкування дня Незалежності. До нього готуються й інші польські міста, наприклад, столиця Силезії — Вроцлав. Варто відзначити «Радісний парад незалежності». Як і щороку, Вроцлав організовує такий захід, в якому беруть участь початкові та середні школи, а також патріоти з локальних університетів. Він розпочнеться 11 листопада о 10:00. Парад піде з історичного центру Заїздної та завершиться марш на Плаці Вольності. Традиційно патріотичні пісні співатимуть під час маршу. Вітаються маскування тієї епохи, несення прапорів та інші патріотичні аксесуари, характерні для РП.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини