Новий рік — нові навички (робота). Чим студентам польських ВНЗ, а також молодим фахівцям зайнятися з 1 січня?

6265
Facebook Twitter
Новий рік — нові навички (робота). Чим студентам польських ВНЗ, а також молодим фахівцям зайнятися з 1 січня?

Випускникам, які працевлаштувалися, але розчарувалися у поточному місці діяльності, доречно у новому році почати підготовку до зміни робочих обставин. На чому зробити акцент у такій ситуації? Поговоримо про це у статті.

Новий рік — новий я. Січень здається ідеальним місяцем для змін у житті. Завдяки зимовим святам швами лопають фітнес-клуби, з'являється більше вегетаріанців та непитущих. Люди, попри країну походження, сповнені ентузіазму, відкриті для викликів та амбітні. На жаль, життя пише різні сценарії, та іноді приблизно у лютому або березні виявляється, що старі звички вступають у володіння, та все повертається на свій шлях. Проте, студентам польських університетів, які пасивно провели 2019 рік, варто задуматися про зміну ситуації. Водночас випускникам, які працевлаштувалися, але розчарувалися у поточному місці діяльності, доречно у новому році почати підготовку до зміни робочих обставин. На чому зробити акцент у такій ситуації? Поговоримо про це у статті.

Яка діяльність допоможе студентам польських університетів впевнено вийти на ринок праці?

Перебуваючи на стадії навчання, багато молодих людей виправдовуються зайнятістю, замість того, щоб займатися, паралельно з отриманням освіти, придбанням додаткових компетенцій та м'яких навичок. Якщо Ви з таких людей, у новому році це потрібно виправити, тим більше, що це дозволить прикрасити резюме, виділити себе з десятків кандидатів, розширити кругозір та мережу контактів, а також отримати моральне задоволення. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують:

  • освоїти на вибір або у тандемі: тайм менеджмент, ази програмування, отримати посвідчення водія, навчитися отримувати вигоду зі спілкування у соціальних мережах;
  • зайнятися спортом, наприклад, пересісти з громадського транспорту на велосипед, тим самим заощаджуючи та інвестуючи у здоров'я.

Як наважитися змінити роботу?

Людина, яка деякий час повторювала: «Я хочу змінити роботу», повинна ретельно подумати, що саме вона очікує від нового роботодавця, та що їй не подобається на поточному місці роботи. Низька зарплата, напружена атмосфера у команді, конфлікти, високі вимоги від керівника або відсутність перспектив для розвитку можуть сприяти змінам. Складно перерахувати всі причини незадоволеності співробітників, оскільки у кожного різні очікування щодо професійного життя та різні мотиви зміни роботи. Важливо не приймати рішення під тиском інших людей. Коли Ви не відчуваєте себе досить сильними, щоб шукати роботу, або не впевнені, що зміна буде корисною, варто утриматися від повідомлення начальника на стійці реєстрації.

Якщо Ви сповнені рішучості зробити крок у кар'єрі, подумайте про те, що очікуєте від майбутнього роботодавця.

Буде корисно проаналізувати ситуацію на ринку праці у галузі, що цікавить. Розгляньте пропозиції, перевірте середній рівень винагороди за позицію, яка могла б зацікавити. Реально оцініть свої шанси на успіх у реалізації цієї новорічної резолюції. Варто пам'ятати, що перш ніж нова робота стане реальністю, стрес та невизначеність, пов'язані з процесом наймання, можуть стати важким досвідом. Хороша підготовка дасть більше спокою. До речі, це стосується стажування та підробітку. Якщо Ви зайняті лише приготуванням кави та зняттям копій з договорів, варто задуматися про зміну локації придбання навичок.

Підсумовуючи, зауважимо, що кінець року — хороший час, щоб подумати про майбутнє та професійну ситуації. У реалізації положення «новий рік — нові навички (робота)» неодмінно допоможе послідовність. З постановкою амбітних цілей теж не варто поспішати. Зміна роботи може принести багато користі у життя. Але, нагадаємо, що пошук роботи вимагає зусиль та терпіння, тому будьте готові до цього.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини