Недоліки, з якими можуть зіткнутися іноземці, котрі навчаються у державних університетах Польщі

927
Facebook Twitter
Недоліки, з якими можуть зіткнутися іноземці, котрі навчаються у державних університетах Польщі

Статтю рекомендується прочитати всім кандидатам та фактичним студентам ВНЗ, оскільки первинний вибір навчальної структури — не вирок, адже при потребі можна перевестися.

Плануючи вчитися у Республіці Польща, у кандидатів виникає безліч невідкладних питань. По-перше, яку професію обрати, щоб вона приносила не тільки дохід, а й моральне задоволення? По-друге, прояснити момент з вибором дослідження, потрібно визначитися з мовою викладання, адже у РП можна вчитися не тільки польською, а й англійською. По-третє, який ВНЗ обрати: приватний чи державний? Є ще ряд рішень, що вимагають прийняття, але вони випливають із тих питань, які ми поставили вище. Всі три є важливими, оскільки за певних умов можуть критично позначитися на всьому процесі придбання потрібної кваліфікації. Сьогодні ми поговоримо про те, чому іноземці частіше віддають перевагу приватним польським університетам. Також обговоримо ситуацію виникнення деяких порогів перед нерезидентами країни під час навчання у державних установах освіти Польщі. Зважаючи на це, статтю рекомендується прочитати всім кандидатам та фактичним студентам ВНЗ, оскільки первинний вибір навчальної структури — не вирок, адже при потребі можна перевестися.

Які є недоліки для іноземців, що навчаються у публічних університетах РП

Зауважимо, що на кожну певну спеціальність виділено однакову кількість годин, попри тип структури, оскільки це регламентується Міністерством науки та освіти країни. Але основні пороги виникають вже з моменту вступу до держ. ВНЗ. Щоб мати можливість претендувати на бюджетне відділення, потрібно довести свою приналежність до польського народу. Без наявності спеціального документа — Карти Поляка, Ви будете вступати, як іноземець, за допомогою середнього бала на платне відділення. Тут ще одна заковика, адже платне навчання у публічних ВНЗ у 1.5-2 рази дорожче, оскільки установи мають багату історію та гучне ім'я. Не враховуючи наявних нюансів, зауважимо, що абсолютно відсутній індивідуальний підхід. ВНЗ забиті резидентами країни, потоки та групи великі, тому приділяти час кожному, хто потребує, немає можливості навіть фізично. Але головним недоліком для іноземців є те, що державні навчальні структури просувають резидентів країни до вітчизняних компаній, причому з особливим ентузіазмом. З двох запропонованих кандидатів на посаду, польський роботодавець вибере земляка, навіть якщо той програє у деяких компетенціях.

Особливості навчання українців та інших іноземців у приватних ВНЗ Польщі

Тут можна одним реченням написати, що все, що нерезидент недоотримує у публічних структурах, він може знайти у приватних. Дійсно, міжнародні університети мають налагоджені контакти з іноземним бізнесом, це допомагає просувати студентів на стажування, а випускників на постійне місце праці за кордон. Сильна матеріально-технічна база та висококваліфікований викладацький склад створюють ідеальні умови для навчання. Що стосується зниження й без того лояльної плати за освітній рік, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що це можливо за допомогою завоювання грантів, індивідуальних знижок та стипендій від меценатів або за власною ініціативою конкретного ВНЗ.

Підбиваючи підсумки, доречно зауважити, що українці та інші іноземці вступають до університетів Польщі з метою не тільки придбати професію, а й залишитися там якомога довше. Зважаючи на це, концепція державних установ не підходить, оскільки без роботи після отримання диплома не буде підстав на те, щоб залишатися у країні. Поради бувалих студентів з України зводяться до того, що кращих умов, ніж в обраних міжнародних ВНЗ Польщі не знайти. Тому не витрачайте час, звертайтеся до наших UP-представництв, щоб підібрати найкращий варіант для себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини