Як вибрати професію майбутнього та не прогадати?

2686
Facebook Twitter
Як вибрати професію майбутнього та не прогадати?

Стаття стане у пригоді абітурієнтам першого та другого ступеня навчання, оскільки ми розповімо про те, на що звернути увагу при виборі професії, щоб не втратити час даремно.

Випускники вітчизняних шкіл, з моменту початку навчального року у структурі середньої освіти спантеличені питанням, як вибрати перспективну професію. Деякі з них замислюються над цим у більш ранньому віці. Попри те, скільки часу у запасі перед початком вступних кампаній, молоді люди відчувають страх, оскільки не бажають прогадати зі спеціальністю. У цьому випадку раціональним рішенням буде використання кваліфікованої допомоги у професійній орієнтації, а також відвідування міжнародних освітніх виставок, якщо Ви плануєте вчитися за кордоном. Стаття стане у пригоді абітурієнтам першого та другого ступеня навчання, оскільки ми розповімо про те, на що звернути увагу при виборі професії, щоб не втратити час даремно.

Топ 5 деталей, на які варто орієнтуватися при виборі спеціальності

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що краще витратити час на аналіз ситуації на ринку праці, яка складається щодо професії, котра подобається, а також ретельно розглянути аспекти, що впливають на вибір досліджень, ніж шкодувати про неправильно прийняте рішення. Також, не варто покладатися на рекомендації батьків, друзів, аргументи вербувальників. Щоб у результаті залишитися задоволеним обраним тереном, досліджуйте наступні аспекти:

  • Таланти, обдарування, здібності й уподобання. Прислухайтеся до відчуттів, яке діло Ви можете повторювати, при цьому відчувати задоволення від заняття ним. Що виходить краще та не втомлює. Можливо, Ви маєте грамоти, дипломи та нагороди, які можуть підказати, в якому напрямку Ви робите успіхи.
  • Ситуація на локальному та глобальному ринку праці. Якщо є кілька сфер, які цікавлять більшою мірою, дізнайтеся, чи є дефіцит таких фахівців, які вимоги роботодавців, наскільки затребувана професія. Це допоможе скласти певні очікування від майбутньої діяльності.
  • Як йдуть справи з працевлаштуванням та винагородою. Цей пункт перегукується з попереднім, але його важливо виділити, оскільки, не завжди отримавши топову спеціальність можна швидко знайти роботу та отримувати стабільний високий дохід.

  • Де Ви плануєте розвиватися та будувати кар'єру. Це важливо, оскільки, якщо Ви будете вчитися в Україні, а бажаєте працювати за кордоном, потрібно буде нострифікувати диплом. У разі, якщо Ви виберете для навчання один з обраних університетів Польщі, як робить значна частина наших земляків, плануючи після отримання кваліфікації рухатися далі, краще вибрати англомовний курс.
  • Спеціальність та країна навчання. Якщо Ви вже маєте уявлення про те, чим би хотіли займатися у майбутньому, але не знаєте, в якій країні вчитися, розглядайте питання з урахуванням вартості року навчання у кожній конкретній країні. Наприклад, Вам подобається медицина, та вона обходиться дорого всюди, але у РП річна плата складе 2-4 тисячі євро, а в інших країнах ЄС може досягати 10-12, причому у питаннях якості різниці немає.

Отже, щоб не прогадати з професією, варто враховувати всі можливі додаткові аспекти. Якщо Ви зовсім не знаєте, що Вам підійде краще, рекомендуємо звернутися до будь-якого з наших 28-ми UP-представництв. Фахівці UP-STUDY допоможуть не тільки з вибором напрямку дослідження, який буде відповідати Вашим вимогам, талантам та іншим параметрам, а й нададуть повний спектр послуг, необхідних для вступу до одного з обраних польських ВНЗ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини