Не тільки програмісти та адміністратори потрібні ринку праці. Що може запропонувати ІТ-індустрія?

1231
Facebook Twitter
Не тільки програмісти та адміністратори потрібні ринку праці. Що може запропонувати ІТ-індустрія?

Ринковий попит набагато ширше, та люди, які не мають технічного досвіду, нерідко починають роботу у сфері інформаційних технологій. Які професії крім зазначених, мають попит? Обговоримо питання у статті.

Програміст та адміністратор є найбільш затребуваними професіями в ІТ-індустрії. Однак не обов'язково бути фахівцями у зазначених профілях, щоб мати можливість під’єднатися до ІТ-сектору. Ринковий попит набагато ширше, та люди, які не мають технічного досвіду, нерідко починають роботу у сфері інформаційних технологій. Які професії крім зазначених, мають попит? Обговоримо питання у статті.

Робота в IT індустрії. Які «нетехнічні» позиції мають популярність у польських роботодавців?

Потреби у фахівцях, крім розробників та адміністраторів, підкреслюються компаніями галузі. Звичайно, найбільш затребуваними співробітниками є програмісти, водночас як тестувальники, менеджери проєктів та фахівці служби підтримки зі знанням іноземної мови також знайдуть цікаві варіанти. Це створює можливість увійти у світ ІТ для людей, які не мають технічного досвіду, але хочуть розвиватися у цьому напрямку.

В які компетенції варто інвестувати на додаток до програмування? Є багато пропозицій для тестувальників з конкретними інструментами та досвідом роботи у певній галузі. Саме робота тестувальника є найбільш перспективною професійною областю для людей з нетехнічним складом розуму, які хочуть увійти в ІТ. Число курсів та тренінгів, які з'являються на ринку, котра зростає, дозволяє кандидатам на цю посаду пройти перепідготовку, навіть якщо вони кілька років пропрацювали в іншій галузі.

Спеціаліст служби підтримки також є варіантом для тих, хто хоче розпочати навчання, але не має технічної освіти. Це хороша позиція в якості основи для майбутньої кар'єри в IT.

ІТ-ринок у Польщі відкритий для непрограмістів

Люди, які не можуть програмувати, але зацікавлені у процесі розроблення програмного забезпечення, можуть зарекомендувати себе в якості керівників проєктів. Тут необхідно ознайомитися з методологіями управління проєктами, вміти створювати функціональну документацію та вміти ефективно використовувати аналітичні інструменти. Є також пропозиції роботи для менеджерів проблем — людей, які знають та можуть перейти на методологію ITIL.

Наступна група — це весь спектр кадрів, пов'язаних з веб-аналітикою та електронною комерцією. Тут виставляються вимоги до знань про аналітичні інструменти, наявність сертифікатів, що підтверджують ці компетенції, та ідеальне використання електронних таблиць.

Існує також ціла група позицій, пов'язаних з маркетингом та PR. Зрештою, більшість ІТ-продуктів — це програмне забезпечення, системи або рішення, які потрібно продавати користувачам. Та для цього потрібні люди, які можуть перевести технічну мову у спілкування, зрозуміле користувачам. Тому потрібні фахівці, які проводять кампанії, проєктують використання каналів зв'язку та інше.

Чи варто виходити на ринок ІТ Польщі?

Люди, які працюють в IT бачать переваги цієї діяльності у ширшій перспективі, ніж просто стабільність зайнятості або заробіток. Сьогодні світ інформаційних технологій створює безмежні можливості. Прихильність, бажання вивчати нові технології можуть принести плоди у майбутньому. Як відомо, ставки ІТ-фахівців привабливі, а ті, хто тільки починає, повинні сприймати перші кроки як інвестиції. Правильне управління кар'єрою призведе до безтурботного майбутньому. Приваблива зарплата, цікаві проєкти у всьому світі, робота серед справжніх ентузіастів — це лише деякі з переваг, які очікують досвідчених експертів.

Отже, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що, найбільші зарплати спостерігаються у розробників та адміністратором. У цілому, ІТ-індустрія просто краще платить. Фінансист або маркетолог, що працює в ІТ-компанії, не можуть змагатися у плані винагороди з айтішником, але тут вони теж здатні знайти гідну оплату праці, тому не всім потрібно ставати програмістами, адже в ІТ-галузі можна реалізувати потенціал й в інших напрямках.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини