Навчання у Польщі для дітей з малозабезпечених сімей

1608
Facebook Twitter
Навчання у Польщі для дітей з малозабезпечених сімей

У статті ми не тільки поговоримо про те, як можна навчатися в польському ВНЗ, маючи низький середній дохід у родині, а й поділимося інформацією щодо того, як у загальному можна заощадити на оплаті навчання у цій європейській країні.

Поки світ прагне побороти дискримінацію щодо національності, статі або релігійної приналежності, а також відійти від стереотипного мислення щодо чоловічої/жіночої роботи, в Україні дотримуються думки, що вчитися за кордоном — дорого. Це повинно припинитися, та, якщо Ви дбаєте про своє майбутнє, для початку, можете відвідати освітні виставки, які проходять, як у Києві, так і в інших українських містах. У Вас з'явиться можливість переосмислити багато речей, а також переконатися, що вчитися у Республіці Польща, не тільки перспективно, але й доступно навіть дітям з малозабезпечених сімей. Яким чином подібне можна здійснити? Обговоримо це у статті, тому її варто прочитати молодим людям, націленим на навчання у Польщі. Ми не тільки поговоримо про те, як можна навчатися в одному з обраних польських ВНЗ, маючи низький середній дохід у родині, а й поділимося інформацією щодо того, як у загальному можна заощадити на оплаті навчання у цій європейській країні.

Як діти з малозабезпечених українських сімей можуть вчитися у польських освітніх установах?

Польща — та європейська країна, яка пропонує якісну вищу освіту зі справедливою платою за навчальний рік. Проте, не всі здатні подужати навіть такі невисокі платежі. Але, не поспішайте відмовлятися від мрії отримати кваліфікацію в Європі, адже при ряді обставин — це доступно дітям, чий батьківський бюджет обмежений. У багатьох жителів України є польське коріння, більш того, значна частина наших земляків має документальне підтвердження цьому факту — Карту Поляка. Вступаючи до державного університету, абітурієнти з такою підставою можуть не тільки претендувати на бюджетне відділення, але й на стипендії різного роду. Запит на матеріальну допомогу може бути відправлений студентом нерезидентом РП вже після процесу зарахування. У цьому випадку заявка повинна бути сформована на соціальну стипендію, призначену для учнів, чиї сім'ї мають низький сумарний дохід. Відповідно, дані, щодо рівня заробітку батьків повинні бути підтверджені офіційними документами.

У публічних польських установах студенти, у тому числі й нерезиденти, можуть претендувати на стипендію від імені ректора. Її, до речі, можуть отримувати не більш ніж 10% студентів кожного з присутніх у ВНЗ факультетів. Підставою для її отримання може бути не тільки висока успішність, а й спортивні (наукові) досягнення.

Ще одним можливим варіантом для українців, охочих навчатися у Польщі з мінімальними вкладеннями, є Stypendium Rządu RP (стипендія від уряду РП). Даний тип матеріальної допомоги можна завоювати, перебуваючи ще в Україні, та після врегулювання всіх документальних нюансів, відправитися на навчання до ВНЗ, який приймає стипендіата автоматично.

Навчання у приватних польських освітніх установах?

Не варто сумувати, не маючи приналежності до народу Польщі. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу українців та інших іноземців на те, що у приватних ВНЗ країни також можна претендувати на стипендію, завоювання гранту або отримання ексклюзивної знижки від університету або його партнерів. У поєднанні з тим, що плата у таких структурах у 1.5-2 рази нижче, ніж у публічних установах, а перспективи для нерезидентів — вище, приватні ВНЗ є ідеальним варіантом для молодих людей, попри дохід сім'ї.

Підсумовуючи, зауважимо, що ті молоді люди, які мають на меті здобути освіти за кордоном, завжди знаходять варіанти здешевлення навчання. Втім, польські ВНЗ, як і керівництво країни, зі свого боку роблять все, що допомогти українцям й іншим іноземцям отримати необхідну кваліфікацію за дешево. Якщо Ви зацікавлені у придбанні якісного європейського диплома у РП, звертайтеся до представництва UP-STUDY. Ви отримаєте кращу допомогу у процесі вступу, відкриття візи та пошуку житла, а також можливість знайти варіанти зробити плату за навчання прийнятною для Вас.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини