Стипендії міністра науки та вищої освіти були вручені студентам за значні досягнення у 2019/2020

7765
Facebook Twitter
Стипендії міністра науки та вищої освіти були вручені студентам за значні досягнення у 2019/2020

Розглянемо результати завоювання премій за навчальний рік 2019/2020! Також, із запропонованого огляду Ви дізнаєтеся, у зв'язку з чим, українцям стало ще простіше у матеріальному плані вчитися в університетах Польщі.

Однією з найпрестижніших нагород для студентів, що навчаються в університетах Республіки Польща, яким охоче віддають перевагу українці та інші іноземці, є Стипендія від міністра науки та вищої освіти. Учні польських ВНЗ прагнуть завоювати таку матеріальну підтримку, щоб скоротити витрати на навчання, втілити мрію у життя або реалізувати стартап. Оскільки революція у польській науці, введена Ярославом Говіним та Конституцією для науки, набирає обертів, стипендію можна отримати за наукові, художні або спортивні досягнення. Розглянемо результати завоювання премій за навчальний рік 2019/2020! Також, із запропонованого огляду Ви дізнаєтеся, у зв'язку з чим, українцям стало ще простіше у матеріальному плані вчитися в університетах Польщі.

Заявки на отримання стипендії міністерства науки та вищої освіти Польщі

Ректори з польських освітніх установ подають заявки на отримання стипендії міністра країни. У 2019/2020 навчальному році було зареєстровано 1106 студентів, з яких 488 студентів були нагороджені матеріальною винагородою. Заявки були перевірені призначеною консультативною групою, що складається з фахівців з багатьох галузях науки та мистецтва.

Правила оцінки стипендіатів у РП

Експерти оцінювали студентські досягнення, використовуючи бали. На підставі їх кількості, виділеної для кожної заявки, був підготовлений список для міністра науки та вищої освіти Ярослава Говіна. Потім він вирішив присудити стипендію людям, які отримали не менш ніж 9 балів від команди фахівців.

Кожен зареєстрований учасник отримає офіційне поштове рішення щодо премії. Студенти, які не отримали стипендію, зможуть знайти інформацію про свої досягнення в обґрунтуванні.

Яка сума стипендії міністерства науки та вищої освіти?

У цьому випуску сума, яку кожен студент отримає, становить 17000 злотих. Виплата стипендій буде разовою. Вона буде проходити через університет, на чий рахунок будуть перераховані кошти, виділені міністром освіти та науки Польщі. Переможці повинні отримати свої гроші не пізніше, ніж через 14 днів після надходження коштів на рахунок навчального закладу.

Загальна сума всіх нагород становить 8 мільйонів 296 тисяч злотих.

Хто отримав стипендію?

Повний список стипендіатів доступний на офіційному сайті Міністерства науки та вищої освіти РП. Ось які університети можуть похвалитися найбільшою кількістю стипендій, що надаються їх студентам:

  • Ягеллонський університет — 106
  • Варшавський університет — 58
  • Вроцлавський технологічний університет — 40
  • Університет Миколи Коперника у Торуні — 33

Як можна заощадити на навчанні у Польщі та чому українцям стало ще вигідніше вчитися у цій європейській країні?

В університетах Польщі, попри тип власності установи, завжди є шанс заощадити. Це і стипендії за заслуги або у вигляді матеріальної підтримки дітям з малозабезпечених сімей, і гранти на знижку у розмірі до 100% на весь або частину освітнього періоду. Як локальні, так і іноземні громадяни мають можливість істотно заощадити на оплаті навчання, при цьому отримати якісну освіту за передовими методиками, що відкриває великі перспективи.

Варто зауважити, що це не всі позитивні новини для українців, охочих придбати європейський диплом в одному з польських ВНЗ. У зв'язку зі значним зміцненням української національної валюти (майже на 20%), навчання у РП тепер вимагає менше інвестицій. У деяких випадках, вибираючи топові напрямки з польською мовою викладання можна заощадити до 20 тисяч гривень на рік. Віддаючи перевагу англомовним курсам у приватних університетах, сума річної економії може скласти й більш ніж 30 тисяч грн.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини