Як фінансувати навчання у Польщі або отримати студентську позику?

8307
Facebook Twitter
Як фінансувати навчання у Польщі або отримати студентську позику?

Де шукати альтернативні джерела матеріальних засобів та яким чином можна профінансувати навчання у РП? Про ці аспекти ми поговоримо у запропонованій статті.

Багато українців відмовляються від навчання за кордоном, оскільки досі спираються на стереотипну думку, котра говорить про те, що європейська освіта доступна лише обраним. Це пережитки минулого, оскільки є ряд країн, що пропонують якісне навчання зі справедливою платою. Українці найчастіше віддають перевагу університетам Республіки Польща, оскільки, крім великого вибору спеціальностей, прийнятної вартості та інших переваг, нашим землякам комфортно жити у цій європейській державі. Попри доступність польського навчання, деяким молодим людям можуть знадобитися альтернативні джерела матеріальних засобів. Де їх шукати та яким чином можна профінансувати навчання у РП? Про ці аспекти поговоримо у статті, тому її варто прочитати кожному українцю та іншому іноземцю, котрий націлений на навчання у Польщі.

Студентські кредити та позики, доступні абітурієнтам польських університетів

У чому різниця між кредитом та позикою? Спочатку, здається, що ці терміни збігаються, коли позичають гроші у банку. Але різниця є. У термінології фінансових установ це два злегка різних питання.

Видача кредитів, у тому числі студентських, регулюється положеннями Цивільного кодексу. Позичальник зобов'язується передати право власності на певну суму грошей або товарів, зазначених тільки видом, а одержувач зобов'язується повернути таку ж суму грошей або таку ж кількість того ж виду та якості — ст. 720 §1 Цивільного кодексу РП.

Позики можуть бути надані як фізичними особами, так і банками. Зручним є той факт, що позичальникові не потрібно пред'являти, на що він виділив суму. Він може (але не обов'язково) бути споживчим кредитом.

Як працюють фінансові послуги для студентів університетів РП?

На ринку багато пропозицій за кредитами. На рекламних стовпах всюди можна побачити привабливі гасла. Однак, перш ніж прийняти рішення щодо одного з них, слід перевірити, чи включено цю установу до реєстру Асоціації кредитних компаній. Це гарантує безпеку транзакції та те, що сума, котра підлягає виплаті, буде загальнодоступною та визначена заздалегідь.

Багато з цих компаній, такі як Vivus, пропонують перший кредит безкоштовно. Це означає, що Ви віддаєте саме ту суму грошей, яку позичили, без додаткової оплати (APY 0%). При перевірці пропозицій обов'язково уточнити так звану APY, тобто реальну річну відсоткову ставку. Вона включає всі річні витрати за кредитом. Завдяки цьому Ви точно знаєте, скільки будете повинні заплатити, та яка буде реальна сума. Студентський кредит також працює за цим принципом.

Популярність студентських кредитів у РП

Популярність студентських кредитів постійно зростає. Вони зручні, швидкі, та їх погашення, якщо учень зможе добре управляти бюджетом, — не велике навантаження. Потрібно пам'ятати, що платити внески слід своєчасно, або повернути все швидше, коли з'явиться така можливість. Найбільш важливим є здоровий глузд, хороша оцінка своїх матеріальних можливостей та вибір відповідальної фінансової установи.

У випадковій та невідкладній ситуації варто задуматися, порахувати витрати та втрати у домашньому бюджеті та замість того, щоб панікувати, подумати, чи не є кредит ідеальним рішенням? Ви можете отримати до 1000 або 1500 злотих готівкою (на карту), що, безумовно, досить для покриття витрат на ремонт автомобіля або повернення умовного кредиту.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що в абітурієнтів та студентів польських ВНЗ є можливість взяти не тільки кредит на особисті потреби, але й позику на навчання. Правда, зважаючи на справедливу плату за освіту, його мало хто використовує. Значна частина українців та інших іноземців у ВНЗ Польщі прагнуть завоювати грант, стипендію або індивідуальну знижку, щоб скоротити навчальні витрати, а, щоб покрити інші утримання, вони підшукують підробіток.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини