Навчання за кордоном — чи варто це того? Факти та міфи

1689
Facebook Twitter
Навчання за кордоном — чи варто це того? Факти та міфи

Міфи, які виникли навколо цього питання, часто утримують абітурієнтів від спроб переслідувати мрію. Тому варто встановити певні факти та спростувати поширені у народній думці міфи.

Вчитися за кордоном — мрія багатьох молодих людей. Однак існують стереотипи про те, як наука виглядає за межами Батьківщини, наприклад, у Республіці Польща, якій охоче віддає перевагу більшість українців, котрі бажають отримати кваліфікацію за кордоном. Якщо Ви замислюєтеся про поїздку, прочитайте статтю! Це допоможе перевірити свою уяву та дозволить розвіяти деякі міфи.

Навчання за кордоном — бажання, яке тривожить розум багатьох молодих людей, котрі прагнуть випробувати нові відчуття та отримати знання в обраному університеті. Однак міфи, які виникли навколо цього питання, часто утримують абітурієнтів від спроб переслідувати мрію. Тому варто встановити певні факти та спростувати поширені у народній думці міфи.

Навчання за кордоном — фахівці UP-STUDY спростовують міфи!

1. Навчання за кордоном — це величезні витрати. Поширена ілюзія, яка повторюється як мантра, коли хтось планує поїздку у наукових цілях. Так, освіта не дешева, але навчання за межами України не обходиться дорожче, ніж вітчизняних ВНЗ. Все залежить від доброї організації, а також уміння працювати на результат, наприклад, продемонструвати добрі знання та отримати стипендію або завоювати грант на покриття оплати за частину або весь період.

2. Навчання за кордоном — вічна відпустка. Помилка! Багато людей пов'язують виїзд з України автоматично зі святами та відпочинком. Так, є напрямки, які пропонують учням практично райські умови придбання знань. Та це не означає, що молоді люди звільняються від обов'язків. Їм доведеться вчитися, сидіти у бібліотеках, писати завдання або складати іспити. Ніяких спусків на відпочинок на пляжі!

3. Навчання за кордоном вимагає знання локальної мови. Це не зовсім так. Звичайно, використання мови обраної країни на високому рівні буде великою допомогою, але кажучи про мову програми, вона може бути й англійською, причому не тільки у Польщі, а й у багатьох країнах світу. Також багато ВНЗ пропонують студентам мовні курси, щоб підготувати їх до навчання рідною мовою країни.

4. Навчання за кордоном тільки для мовних курсів. Ще один стереотип стосується твердження про те, що тільки люди на мовних факультетах можуть отримати переваги від навчання за межами Батьківщини. Фактично, для таких студентів це відмінна можливість придбати нові навички та практику. Проте, вчитися можна у всіх областях за кордоном. Медичні, інженерні або гуманітарні дослідження можуть бути більш привабливими, як у РП, так і в інших країнах, але у Польщі вони поєднують якість та низьку річну плату.

5. Освіта за кордоном тільки для початківців. Отримання освіти за кордоном часто асоціюється з імміграцією спочатку академічної кар'єри або під час обміну студентами. Однак мало хто розуміє, що докторантура та аспірантура можуть бути продовжені в обраній державі. Крім того, у такий час, коли накопичений досвід, зміна навколишнього середовища може виявитися новою мотивацією для розвитку, розширюючи горизонти та відкриваючи нові можливості.

6. Важко вчитися за кордоном. Багато людей перетворюють мрії у прах, бувши переконаними, що вступ до обраного університету зажадає високих академічних результатів. Це теж міф! До кращих польських університетів можна вступити за результатами співбесіди, не демонструючи підсумків ЗНО та не складаючи іспитів.

Підсумовуючи, підкреслимо, що є істини, які теж варто враховувати. Серед них особливо виділимо те, що з польським дипломом у рази легше побудувати кар'єру у країні навчання, на Батьківщині, та далі за кордоном. Навчання за кордоном розширює горизонти, підвищує привабливість на внутрішньому та зовнішньому ринках, дозволяє відвідати нові місця та познайомитися з культурами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини