Навчання в магістратурі Німеччини. Легке надходження з польським дипломом

7370
Facebook Twitter
Навчання в магістратурі Німеччини. Легке надходження з польським дипломом

Стаття буде пізнавальною для всіх студентів бакалаврату, оскільки, ми розповімо про те, як вступити з дипломом, отриманим в польських ВНЗ, на магістратуру Німеччини.

Навчання в закладах вищої освіти Республіки Польща має багато плюсів, і одним з них є визнання отриманого диплома у всіх країнах Європи, а також, в США та Канаді. Це позитивно як з позиції працевлаштування, так і щодо продовження навчання на магістратурі та інших науково-кваліфікаційних рівнях. Попри те, що магістратура в Польщі викладається на високому рівні, деякі студенти, з огляду на особисті обставини, продовжують навчання в Німеччині. Перш ніж зробити такий вибір, варто дуже ретельно вивчити особливості німецької магістратури. Навіть той факт, що Німеччина та Польща в одному році (1999) почали слідувати Болонському процесу, не змінює того, що навчання на магістра дуже відрізняється в цих країнах. Стаття буде пізнавальною для всіх студентів бакалаврату, оскільки, ми розповімо про те, як вступити з дипломом, отриманим в польських ВНЗ, на магістратуру Німеччини.

Особливості навчання на магістра в німецьких університетах

Для того, щоб розуміти, як вступити в німецьку установу вищої освіти для досягнення другого науково-кваліфікаційного ступеня необхідно зрозуміти її особливості. Головною відмінністю є те, що магістратура в Німеччині буває двох видів:1. Konsekutive Masterstudiengänge — програма розроблена на базі закінченого бакалаврського курсу. Спеціальності повинні бути аналогічні, оскільки, дисципліни будуть викладатися для заглиблень вже отриманих знань.2. Weiterbildende Masterstudiengänge — програма розроблена таким чином, що не потребує дублювання спеціальності.Для того, щоб освоїти перший тип програми, потрібна сильна основа, глибокі знання своєї спеціальності, які можна буде розширити.

Процес навчання теж сильно різниться, адже в першому випадку, формуються групи, чітко розписаний навчальний план, розроблені й продумані дисципліни, за якими посилено проходить навчання, протягом двох років. У другому типі магістерської програми, фактичної групи не існує, через те, що предмети вибираються студентами. Немає таких жорстких вимог до кваліфікації, але вчитися треба не менш ретельно.

З польським дипломом в німецьку магістратуру

Оскільки, в вищих навчальних закладах Республіки Польща студенти отримують європейський диплом, який визнається всіма державами Європи, проблем з вступом не виникне, тим більше, з тією якістю отриманих знань, які дають більшість ВНЗ Польщі. Єдине, що дуже важливо — мова. Знаючи заздалегідь, що після польського бакалаврату буде вступ до Німеччини, варто вибирати курс англійською мовою. Вони значно дорожче, але проблем не виникне. Правда і в Німеччині світить тільки англомовний курс. Знову ж, відпадає шанс на проходження безкоштовної магістратури, через те, що бюджетне відділення передбачається тільки локальною мовою. Необхідно зважити всі за і проти такого вибору, адже, крім того, що вартість навчання в Німеччині значно вище, додаткові витрати також зростуть в 2-3 рази. Якщо розглядається проходження магістратури німецькою мовою, тоді буде досить складно, адже безліч термінів доведеться вчити заново.

Потрібно буде здавати тестування на підтвердження знання німецької. Крім цього, до переліку документів потрібно прикласти мотиваційний лист та рекомендації.Отже, магістратура в Німеччині досить цікава та дозволяє поглибити вже отримані знання, але обходиться дорожче в плані оплати та додаткових витрат. Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, проблем з вступом не виникне, через те, що в Польщі викладають на високому рівні, та, докладаючи належні зусилля, студенти не будуть поступатися своїм німецьким колегам. Бажаючи вступити на другий ступінь в Німеччині, варто зважити всі за та проти, адже в ВНЗ Польщі теж дають відмінні знання, та диплом не гірше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини